Naujienos pagal datą: Spalio 2017

2017-10-26 d. 6.30 val. prasidėjusi intensyvi pažintinė kultūrinė išvyka į Kauną baigėsi 20.30 val. Stropiausieji Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos mokiniai dalyvavo integruotoje pamokoje "Kaunas - LR istorinė sostinė". Per aštuonias valandas pavyko itin daug: užkopti į 70 m. Kristaus prisikėlimo bazilikos terasą ir apžvelgti miestą iš paukščio skrydžio, nusileisti Žaliakalnio funikulieriumi, vsusipažinti su Vytauto Didžiojo karo muziejuje esančiomis ekspozicijomis,
Nacionaliniame M. K. Čiurlionio muziejuje pabandyti pajusti stebinantį žymiojo lietuvių dailininko ir kompozitoriaus savitumą, pasiklausyti simfoninės poemos "Miške", pasigrožėti Kauno senamiesčiu (Laisvės alėja, paminklu Vytautui Didžiajam, horizontaliu Romo Kalantos paminklu ir 19-ka metalinių riedulių "Aukos lauke", išskirtinę atmosferą sukuriančia Šv. Gertrūdos bažnytėle, Istorine prezidentūra, Vilniaus gatve su architektūrinių stilių įvairove, Didžiojo kunigaikščio Vytauto funduota seniausiaja Kauno bažnyčia, viduramžių dvasia pulsuojančiais Perkūno namais).
Apžiūrėjome Jėzuitų gimnaziją ir bažnyčią, pasivaikščiojome Rotušės aikštėje, Kauno pilyje pabandėme įveikti rūsiuose bei įvairiose salėse esančias užduotis. Džiaugėmės nušvitusia saule lankydamiesi Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno komplekse, apžiūrėjome hidroelektrinę. Didžiausiame ir aukščiausiame akvariume Pabaltijo šalyse suskaičiavome ryklius ir egzotiškas žuvis.
Grįžtant namo autobuse skambėjo dainos. Mokiniai džiaugėsi įspūdžių gausa, dėkojo lydėjusiems mokytojams Violetai Mačienei bei Aurelijui Viršilui.
Išskirtinė pamoka - kelionė jau tampa gražia Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos bendruomenės tradicija kasmet tokiu būdu padėkoti gerai besimokantiems ir puikiai lankantiems, pareigingiems ir nuoširdiems mokiniams. Šį kartą tai buvo:

37 KK-16 SIMONA Trimailovaitė,
37 KK-16 EMILIJA Vitkutė,
34 AM-16 JEKATERINA Guščina,
34 AM-16 IGNAS Kuršvietis,
33 KK-16 GRETA Tendzegolskytė,
33 KK-16 ORINTA Peštenytė,
32 HK-16 IRMINA Kadagytė,
32 HK-16 MODESTA Bučmytė,
32 HK-16 SAMANTA Jonauskytė,
31 HK-16 INETA Meškytė, 
31 HK-16 ERIKA Gineitytė,
30 SVT-16 SEVERINA Kryžiūtė,
30 SVT-16 EGLĖ Ulskytė,
29 AEM-16 GIEDRIUS Stonkus,
29 AEM-16 MODESTAS Stankūnas,
28 AEM-16 VILIUS Varnelis,
28 AEM-16 IGNAS Freitakas, 
28 AEM-16 VIDAS Žebrauskas,
27 AM-16 JEVGENIJUS Kasiliauskas,
27 AM-16 IGNAS Kikilas,
25 AKR-16 VAIDAS Karpavičius,
25 AKR-16 LAURYNAS Žąsytis,
21 HK-15 VERONIKA Merkelytė, 
20 HK-15 GABRIELĖ Einikaitė, 
20 HK-15 KAROLINA Motužytė, 
20 HK-15 GRETA Jankauskaitė, 
19 VRG-15 ERIKA Pakalniškytė, 
19 VRG-15 AGNĖ Kazragytė, 
19 VRG-15 AUŠRINĖ Marcinkevičiūtė,
19 VRG-15 KOTRINA Raugalaitė,
17 KO-15 JUSTINAS Dargužis, 
17 KO-15 BENEDIKTAS Stanius, 
17 KO-15 SIMAS Degutis,
17 KO-15 AURELIJA Jakumaitė,
13 AEM-15 LUKAS Jurgilas, 
13 AEM-15 DOVYDAS Šukys,
12 AEM-15 TOMAS Martinkus, 
12 AEM-15 ĖRIKAS Rumša,
10 AM-15 SIMAS Breiteris, 
10 AM-15 JUSTAS Žeimys, 
9 AM-15 LUKAS Kasparas,
9 AM-15 GERMANTAS Jomantas,
9 AM-15 IGNAS Kuvakinas,
9 AM-15 AURIMAS Kozys, 
8 AKR-15 AURIMAS Urnikis, 
8 AKR-15 JUSTINAS Valkauskas.

Paskelbta Mokiniams
Ketvirtadienis, 26 Spalio 2017 11:50

BRANDOS ATESTATŲ ĮTEIKIMO ŠVENTĖ

Smagu pasidžiaugti dar viena mūsų mokykloje įvykusia švente. Spalio 25 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos III kurso mokiniams buvo įteikti brandos atestatai. Kai kurie mokiniai paskubėjo brandos atestatus atsiimti jau liepos mėnesį, nes sėkmingai įstojo mokytis į aukštąsias mokyklas bei kolegijas ir atsisveikino su mūsų mokykla. Kita dalis mokinių, tokių dauguma, toliau tęsia mokslą mūsų mokykloje ir siekia įgyti pasirinktą pirminio profesinio mokymo kvalifikaciją.

Šiais metais virš 240-šimt mūsų mokyklos mokinių laikė brandos egzaminus. Populiariausi mokinių pasirinkti mokymo dalykų egzaminai – lietuvių kalba (privalomas), technologijos, geografija, anglų kalba, biologija, istorija ir kt. Gaila, kad kai kuriems iš mokinių pritrūko žinių, kantrybės, galbūt laiko ar sėkmės, tačiau didžioji dalis – šaunuoliai. Rankose laiko savo pirmąjį rimtą dokumentą – Brandos atestatą. Ceremonijos metu kalbėjusios mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Loreta Maželienė ir Gimnazijos skyriaus vedėja Roberta Bulnytė pasidžiaugė mokinių pasiektais rezultatais, palinkėjo toliau siekti savo užsibrėžto tikslo ir gilinti žinias profesinio mokymo srityje bei pavasarį sėkmingai išlaikyti kvalifikacijos egzaminus ir gauti dar vieną svarbų dokumentą - Diplomą. Dar kartą sveikiname visus trečiakursius ir linkime kuo geriausios kloties.

Bibliotekos vedėja Zita Vaitiekūnienė

Paskelbta Mokiniams

2017 m. spalio 14-15 dienomis Kretingos rajono „Laukdvario“ kaimo turizmo sodyboje vyko Lietuvos Junior Achievement Verslumo ir inovacijų stovykla. Joje dalyvavo bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai iš Telšių, Šilutės, Mažeikių rajonų ir Klaipėdos miesto. Šioje stovykloje mūsų mokyklą atstovavo 30 gr. - Smulkiojo verslo paslaugų teikėjo mokymo programos mokinės Ieva Slapšytė ir Patricija Blazevičiūtė, vadovaujamos mokytojos ekspertės Laimutės Gegieckienės. Stovyklos rengėjai organizavo konkursą, kurio metu mokinių komandos turėjo pristatyti savo verslo idėjas. Konkurso metu klausėmės pranešėjų, kurie pristatė savo jau veikiančius verslus, dalyvavom verslo eksperimentuose, mėgavomės puikiomis akimirkomis, praleistomis „Laukdvario" sodyboje. Dirbome intensyviai. Užsiėmimai vyko iki vėlumos, buvo labai įdomu ir informatyvu. Išgirdom naujų idėjų, mokėmės reklamuoti savo verslą, parduoti paslaugas ir prekes, skaičiavome sąnaudas, kūrėme verslo vizijas.

Dėkojame mūsų mokytojai ekspertei Laimutei Gegieckienei, kuri nepagailėjo savo savaitgalio ir mus su Patricija atvežė į puikią stovyklą.

Ieva Slapšytė

 

Paskelbta Mokiniams
Trečiadienis, 11 Spalio 2017 10:20

EKSKURSIJA PO KLAIPĖDOS SENAMIESTĮ

Rugsėjo 28 d. grupelė pirmo kurso mokinių kartu su aukšto auklėtoja M. Stankiene vyko į ekskursiją po Klaipėdos senamiestį. Ekskursiją pravedė mokytoja metodininkė, aukščiausios kategorijos gidė V. Mačienė.

Nors Klaipėdos senamiestis yra mažas, tačiau pilnas patrauklių smulkmenų. Ekskursijos metu aplankėme Klaipėdos senamiesčio mažąsias skulptūras ir sužinojome jų atsiradimo istoriją. Susipažinome  su jau daugelį metų Klaipėdos senamiesčio traukos objektu tapusia skulptūra „ Katinas džentelmeno veidu ", atradome „paslaptingąjį peliuką ", bei sužinojome kokias galias jis turi. Sužinojome, ką, užsiropštęs ant sienos,  veikia Slibinas ir ant kurio namo kampo  įsikūręs kaminkrėtys. Susipažinome su  skulptūros „Taravos Anikė " atsiradimo istorija.

Paskelbta Mokiniams

2017 metų vasarą, rugpjūčio 4-13 dienomis istorijos mokytoja metodininkė Violeta Mačienė dalyvavo Erasmus + projekto mokymuose „Jaunimo švietimas apie  socialines teises žmogaus teisių srityje".

Mokymo kursų organizatorius – „Dalyvavimo platforma" kartu su organizacijomis iš Rytų Europos. Bendradarbiavimo organizacijų tinklas buvo sukurtas kaip Europos ir Azijos ilgalaikis projektas, skirtas vykdyti savo veiklą neformaliojo švietimo ir integracinio švietimo pagalbos srityje, siekiant įtraukti socialinę atskirtį patiriantį jaunimą, ypač jaunus žmones su fizine negalia.

Mokymų tikslai:

1. Supažindinti dalyvius su socialinėmis teisėmis, įrankiais, instrumentais, koncepcijomis ir požiūriais, suteikti jauniems žmonėms galimybę naudotis socialinėmis teisėmis Europoje, taip pat atsižvelgti į jų taikymo galimybę vietos lygmeniu;

2. Plėtoti jaunimo darbuotojo prieigą prie socialinių teisių, demokratijos ir žmogaus teisių integracijos kompetenciją;

3. Supažindinti dalyvius su vertybėmis, principais ir praktika žmogaus teisių srityje ir skatinti jų naudojimą darbe su jaunimu;

4. Sudaryti sąlygas sėkmingoms praktikoms ir jaunimo mainų galimybėms ES, Rytų partnerystės srityje;

5. Supažindinti dalyvius su socialinės sanglaudos ir socialinių teisių galimybėmis Erasmus + programos projektų įgyvendinimo srityje;

6. Skatinti idėjų plėtrą, dalyvių bendradarbiavimą bendruose projektuose, kurie bus įgyvendinami po mokymų kurso.

Mokymuose dalyvavo atstovai iš 9 valstybių ( Latvijos, Lietuvos, Estijos, Armėnijos, Moldovos, Gruzijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos Federacijos), įvairaus amžiaus, įvairios patirties, net turintys fizinę negalią. Projekto vykdymo komanda atrinko 24 dalyvius iš įvairių šalių (norinčių buvo virš 200). Buvo siekiama, kad dalyviai turėtų darbo patirtį su įvairaus amžiaus ir socialinių grupių jaunimu, stiprią motyvaciją ir norą dirbti, supažindinant jaunimą su socialinėmis teisėmis ir skatinant jomis naudotis. Mokymų tikslas - plėtoti ir tobulinti darbo su jaunimu kokybę, gerinti jaunimo patiriančio socialinę atskirtį tiesioginį ir netiesioginį dalyvavimą įvairiose su žmogaus teisėmis susijusiose veiklose.

Tai buvo labai intensyvūs mokymai. Darbas prasidėdavo 9.00 val. ryte ir baigdavosi apie 19.00val. Vėliau dalyvių laukė įvairios refleksijos, dalijimasis patirtimi (pvz. Smėlio terapija, ar patarimai apie tai, kaip elgtis su nereginčiu ar judėjimo negalią turinčiu žmogumi). Šios refleksijos turėjo visiems didelį poveikį, nes apie savo patirtis pasakojo dalyviai, turintys šias negalias. Mokymai suteikė dalyviams galimybę tobulinti savo profesines kompetencijas aktyviai dalyvaujant, dirbant komandinį darbą, mokantis per patirtį, modeliuojsnt pratimus, darbant su konkrečių atvejų tyrimais, taip pat nagrinėjant teorinę medžiagą bei atliekant praktinius užsiėmimus daugiaplanėse grupėse. Dalyvių nuomonės, požiūriai ir patirtys tarnavo kaip geriausios praktikos svarstymų ir diskusijų pagrindu. Praktiniai pratimai buvo pagrindinis programos elementas. Treneriai naudojo geriausią Europos Sąjungos ir Europos Tarybos darbo su jaunimu srityje patirtį. Visas projektas buvo grindžiamas švietimo metodika žmogaus teisių srityje. Mokymai sulaukė ir Latvijos TV, spaudos dėmesio, teko duoti interviu kaip Lietuvos ir mūsų mokyklos atstovei.

Visi dalyviai gavo įgytas kompetencijas patvirtinantį liudijimą –YouthPass (tarptautinį neformalaus ir savaiminio mokymosi rezultatų patvirtinimo dokumentą).

Be gausybės praktinių patarimų didžiausią įspūdį paliko betarpiškas bendravimas su kūrybingais, užsispyrusiais ir labai veikliais jaunais žmonėmis, turinčiais fizinę negalią. Jei užgriūna gyvenimo problemos( o jų mes visi turime), visada prisimenu Esmą iš Gruzijos, kuri yra akla nuo gimimo, bet turi savo TV, padeda likimo draugams, ar Anušą iš Armėnijos, kuri, negalėdama vaikščioti savarankiškai, Rygos senamiesčio gatvelėmis „lakstė“ greičiau už kitus.

Viliuosi, kad nauji kontaktai, idėjos, praktiniai patarimai taps Comenius+ veiklų projektu ir ateityje savo naujuosius draugus ir bendraminčius dar sutiksiu kituose projektuose.

Violeta Mačienė, istorijos mokytoja metodininkė

 

Paskelbta Mokiniams
Trečiadienis, 04 Spalio 2017 11:25

JUDRIOJI MUGĖ

2017-09-29 15SVT15 ir 17KO15 grupių mokiniai dalyvavo  Klaipėdos Švyturio arenoje ketvirtame tradiciniame renginyje „Judrioji mugė“, kurios tikslas  didinti visuomenės fizinį aktyvumą bei tiesiogiai pristatyti vaikams, tėveliams, jaunimui ir visai sportu besidominčiai visuomenei Klaipėdos mieste kultivuojamas sporto šakas, aktyviai veikiančias sporto mokymo įstaigas, sporto klubus bei jų teikiamas paslaugas.

Renginio metu mokiniai turėjo galimybę susipažinti su Klaipėdos mieste veikiančiais sporto klubais, jų siūlomomis paslaugomis, pasirinkti jų dar neatrastas sporto šakas. Vaikinai ir merginos susidomėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų tarnybos pristatomu stendu ir galimybe įsilieti į savanorių gretas.

Profesijos mokytojai Laimutė Gegieckienė ir Nairas Malakauskas

Paskelbta Mokiniams