Naujienos pagal datą: Balandžio 2017

2017 m. balandžio 27 d. 21gr. Higieninės kosmetikos kosmetiko mokymo programos mokinės su ekonomikos mokytoja Jolanta Jakaitiene dalyvavo Lietuvos verslo kolegijoje vykusioje mini-konferencijoje „Ekonomikos, verslo ir teisės aktualijos ir iššūkiai“. Konferencijoje dalyvavo teisės, mokesčių, bankinių operacijų ir darbo rinkos koordinavimo specialistai. Klaipėdos apygardos teismo teisėjo padėjėjas pristatė nuo 2017-01-01 įsigaliojusį Administracinių nusižengimų kodeksą, kuris aktualus vairuojanties automobilius. Teisininkas pakomentavo kodeksą išanalizavęs ir įvertinęs teismų praktikas bei išvardino šio kodekso problemas ir mokslininkų keliamas hipotezes. DNB banko Vakarų regiono Plėtros vadovė pristatė naujus banko produktus, išvardino jų privalumus ir išsklaidė konferencijos dalyviams iškilusias abejones dėl individualių lėšų saugumo. Mokesčių naujienas ir aktualijas mokiniams renginio metu pristatė apskaitos įmonės direktorė. Ji palygino Lietuvoje ir kitose ES šalyse mokamų mokesčių dydį ir pabrėžė, kad Lietuvoje nėra taikomi patys didžiausi mokesčių tarifai. Pranešėja paragino jaunimą kurti pridėtinę vertę savo šalyje. Klaipėdos teritorinės darbo biržos specialistės pristatė vykdomus projektus: „Naujas startas“ ir „Atrask save“. Pristatymo metu mokiniai sužinojo, ko jie gali tikėtis iš dalyvavimo šiuose projektuose ir kokius ateities lūkesčius galės įgyvendinti įgijus naujos patirties. Dėkojame mokytojai Vilmai Eidininkienei, kuri pakvietė mus dalyvauti mini-konferencijoje, turėdama tikslą – plėsti mokyklos mokinių finansinio ir teisinio raštingumo kompetencijas.

Profesijos mokytoja Jolanta Jakaitienė

 

Paskelbta Mokiniams
Ketvirtadienis, 27 Balandžio 2017 16:58

KARJEROS KONTAKTŲ MUGĖ „PROFESIJA 2017“

2017 m. balandžio 27 d. Verslo skyriaus vedėja Jurgita Petraitienė, Automobilinkų skyriaus vedėjas Vitalius Neiberka ir mokiniai pristatė Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą Klaipėdos teritorinės darbo biržos organizuojamame renginyje „Karjeros kontaktų mugė. Profesija 2017". Renginys skirtas užmegzti glaudesnius ryšius tarp moksleivių, asmenų, norinčių įgyti specialybę ar persikvalifikuoti, ir profesinio mokymo teikėjų.

Verslo skyriaus vedėja Jurgita Petraitienė

Paskelbta Mokiniams

2017 m. balandžio 24 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos kirpėjo ir higieninės kosmetikos kosmetiko specialybių mokinės, kartu su profesijos mokytojomis Liana Savickiene ir Rūta Mažeikiene, svečiavosi Kretingos rajono Jokūbavo Aleksandro Stulginskio pagrindinėje mokykloje. Mokykloje buvo organizuojama „Šukuosenos diena“, todėl įvairių klasių mokiniai į mokyklą atėjo neįprastai ir puošniau, nei visada, susišukavę. Būsimosios kirpėjos ir higieninės kosmetikos kosmetikės, kartu su profesijos mokytojomis, ne tik padėjo Aleksandro Stulginskio mokyklos mokiniams susikurti šventei tinkamą įvaizdį – padarė šukuoseną ir makiažą, bet ir dalyvavo specialiai suburtoje komisijoje, vertinant atskirų klasių šukuosenų pasirodymus. Buvo sukurta šventinė nuotaika, o prizinės vietos - apdovanotos.

Po tokios gražios šventės atskirai susirinkusiems vyresniųjų klasių mokiniams papasakojome apie Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje ruošiamas mokymo programas, profesinių mokyklų privalumus ir perspektyvas jas baigusiems. Renginyje Vizualinės reklamos gamintojo specialybės 19 gr. mokinės Agnė Kazragytė ir Erika Pakalniškytė pristatė mokinių praktinio mokymo metu paruoštus darbus, papasakojo apie naujai rengiamas ir esamas specialybes. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti, paliesti ir plačiau susipažinti su Vizualinės reklamos gamintojo specialybe.

Renginyje dalyvavo I kurso 37 gr. Kirpėjo specialybės mokinės: Aurelija Krasauskaitė, Simona Ripinskytė, Jolita Židickytė, taip pat I kurso 36 gr. Higieninės kosmetikos kosmetiko specialybės mokinės: Toma Savickaitė, Laura Malinauskaitė ir Brigita Lakačauskaitė.

Profesijos mokytojos Liana Savickienė ir Rūta Mažeikienė

Paskelbta Mokiniams
Antradienis, 25 Balandžio 2017 17:16

IŠRINKTA NAUJA MOKINIŲ TARYBOS PIRMININKĖ

2017 m. balandžio 25 dieną Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje išrinkta nauja mokinių tarybos pirmininkė Smulkiojo verslo paslaugų teikėjo I kurso 30 grupės mokinė - Severina Kryžiūtė.

Į mokinių tarybos pirmininko pareigas kandidatavo net trys šios mokyklos mokiniai: Akvilė Šidlauskytė, Justas Šiaulys ir Severina Kryžiūtė, kurie pristatė  save ir supažindino su ateities siekiais ir tikslais. Į posėdį susirinkę mokyklos grupių seniūnai, pareiškė savo nuomonę slaptu balsavimu. Surinkusi didžiąją dalį balsų, Severina Kryžiūtė tapo mokinių tarybos pirmininke. Buvusi pirmininkė Lina Varkalytė trumpai pristatė mokykloje nuveiktus darbus ir naujajai pirmininkei palinkėjo sėkmės. Mokyklos administracija ir Mokyklos taryba nuoširdžiai padėkojo Linai už aktyvų indėlį į mokyklos bendruomenės tradicijų puoselėjimą. Mokinių tarybos posėdyje dalyvavo Verslo skyriaus vedėja Jurgita Petraitienė ir Mokyklos tarybos pirmininkė Zita Vaitiekūnienė.

Visa mokyklos bendruomenė džiaugiasi naująja mokinių atstove mokyklos savivaldoje ir tikisi, jog jai pavyks įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Sėkmės Severinai!

 Verslo skyriaus vedėja Jurgita Petraitienė

Paskelbta Mokiniams

2017 m. balandžio 25 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Variklinių transporto priemonių sektoriniame praktinio mokymo centre Automobilininkų skyriaus vedėjas V. Neiberka ir profesijos mokytojai vykdė praktinius mokymus, kurių metu Šiaulių profesinio rengimo centro pirmo kurso automobilių mechaniko ir automobilių elektromechaniko specialybių 17 mokinių ir 2 profesijos mokytojai mokėsi atilikti transporto priemonių įrangos remontą ir kitas praktines užduotis pagal mokykloje parengtą programą „Automobilių remonto įrangos tinkamas naudojimas“.

Verslo skyriaus vedėja Jurgita Petraitienė

 

Paskelbta Mokiniams

2017 m. balandžio 25 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje svečiavosi Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto Baltų filologijos katedros lietuvių filologijos ir režisūros specialybės III kurso studentai, kuriems programą padėjo ruošti jų dėstytoja, docentė, aktorė Virginija Kochanskytė.

Svečiai pristatė poetinę dedikaciją, skirtą V. Mačernio kūrybai. Mūsų mokyklos mokiniai išgirdo ištraukas iš V. Mačernio „Vizijų“, laiškų, filosofinių apmąstymų. Deklamuojamas eiles paįvairino išmoningi sceninės kalbos etiudai.

Tikimės, kad ši kūrybinė pamoka papildė mokinių literatūrines žinias. Lauksime svečių ir kitais mokslo metais su S. Nėries poetine dedikacija.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Nida Akulevičienė

 

Paskelbta Mokiniams
Pirmadienis, 24 Balandžio 2017 15:43

PROFESINIS VEIKLINIMAS KLAIPĖDOS RAJONO MOKYKLOSE

2017 m. balandžio 20 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Kirpėjo, Higieninės kosmetikos kosmetiko ir Automobilių elektromechaniko specialybės mokiniai, lydimi profesijos mokytojų M. Grinkevičienės, E. Junokės ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos N. Akulevičienės vyko į Klaipėdos rajono Šiūparių pagrindinę mokyklą ir Veiviržėnų gimnaziją, kuriose pravedė profesinį veiklinimą.

Šių mokyklų mokiniams buvo pristatyta Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla joje ruošiamos mokymo programos, bendrasis ugdymas, popamokinė veikla, mokykloje atidarytas Variklinių transporto priemonių praktinio mokymo centras.

Kirpėjo specialybės mokiniės praktiškai pristatė savo mokymo programą: pasakojo, kaip prižiūrėti plaukus, kokias priemones naudoti įvairios struktūros plaukų priežiūrai, kaip priderinti plaukų spalvą ir šukuoseną prie žmogaus veido, formavo šukuosenas, atliko plaukų garbanojimą. Klausytojai patys turėjo progą išbandyti įvairius plaukų garbanojimo būdus bei plaukų priežiūros priemones.

Higieninės kosmetikos kosmetiko specialybės mokinės demonstravo rankų priežiūros procedūrą – parafinines voneles, kurias vėliau galėjo praktiškai išmėginti patys mokiniai, darė manikiūrą, pasakojo apie odos priežiūros priemones ir procedūras.

Vaikinų susidomėjimą mūsų mokykla paskatino įdomus Variklinių transporto priemonių praktinio mokymo centro ir jame esančių įrengimų bei praktinio mokymosi galimybių pristatymas. Mokiniai šmaikščiai ir kartu profesionaliai pasakojo apie Automobilininkų skyriuje ruošiamas mokymo programas, jame dirbančius mokytojus, praktiniam mokymui naudojamus naujausius įrengimus, kurių neturi net kai kurie automobilių remonto servisai.

Mūsų pristatymas sudomino ir, manome, paskatino Klaipėdos rajono mokinius ateityje rinktis Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje ruošiamas mokymo programas.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Nida Akulevičienė

 

Paskelbta Mokiniams

2017 m. balandžio 21 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Variklinių transporto priemonių sektorinis praktinio mokymo centras, kartu su KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės Štabo ir aprūpinimo kuopa, dislokuota Klaipėdos mieste, vykdė mokymus - pratybas, kurių metu 15 karių savanorių mokėsi atilikti transporto priemonių kėbulo remontą ir vykdė kitas praktines užduotis. Mokymus vedė profesijos mokytojai V. Sinkevičius, R. Danielius ir Automobilininkų skyriaus vedėjas V. Neiberka.

Verslo skyriaus vedėja Jurgita Petraitienė

Paskelbta Mokiniams

2017 m. balandžio 7-9 d. Vilniuje, parodos „Pelenė 2017“ metu, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyko VIII Atviras Lietuvos kosmetikių – kosmetologių konkursas, kurį organizavo Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų asociacija ir Atviras Lietuvos kirpėjų čempionatas, organizuotas Lietuvos Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos. Konkurse ir čempionate dalyvavo profesionalūs kirpėjai bei šių amatų besimokantys mokiniai iš įvairių Lietuvos miestų.

VIII Atvirame Lietuvos kosmetikių – kosmetologių konkurse dalyvavo dvi mūsų mokyklos higieninės kosmetikos kosmetiko specialybės mokinės: Beatričė Žuolytė (III kursas, 3 gr., profesijos mokytoja Jurgita Galvonienė) ir Benita Vilčinskaitė (I kursas, 36 gr., profesijos mokytoja Dalia Mikutienė). Konkursas vyko dviem etapais. Mūsų merginos dalyvavo skirtinguose etapuose. Merginoms talkino III kurso, 3 gr.  mokinė Vaida Čepauskaitė ir I kurso, 36 gr. mokinė Simona Mikalauskaitė. Beatričė Žuolytė buvo apdovanota specialiu prizu „Už estetiką“. Prizo steigėjas -UAB „Mesoderma.

Atvirame Lietuvos kirpėjų čempionate mūsų mokyklą atstovavo trys kirpėjo specialybės mokinės: Judita Brežinskaitė (II kursas, 24 gr., profesijos mokytojos Vida Medelienė ir Marytė Grinkevičienė), Egidija Gestautaitė (III kursas, 5 gr., profesijos mokytoja Jurgita Šilevienė) ir Simona Trimailovaitė (I kursas, 37 gr., profesijos mokytojos Vida Medelienė).

Merginos dalyvavo įvairiose rungtyse. Moterų plaukų tekstūrizavimo rungtyje (cheminis šukavimas) Simona Trimailovaitė užėmė I-ą vietą ir buvo apdovanota taure bei diplomu. Fantazinės šukuosenos rungtyje Egidija Gestautaitė užėmė I-ą vietą ir buvo apdovanota taure bei diplomu. Vyrų komercinio stiliaus saloninio kirpimo ir sušukavimo rungtyje Judita  Brežinskaitė užėmė II-ą vietą ir buvo apdovanota taure bei diplomu.

Vizažistų rungtyje (dieninis ir vakarinis makiažas) dalyvavo šios higieninės kosmetikos kosmetiko specialybės mokinės: Rasita Stanislovaitytė (I kursas, 37 gr.) ir Sandra Vaičikauskaitė (III kursas, 2 gr.). Dieninio makiažo rungtyje Sandra Vaičikauskaitė užėmė V vietą ir buvo apdovanota diplomu. Mokines konkursui paruošė profesijos mokytoja Liana Savickienė.

 Pirmą kartą kirpėjų profesionalų fantazinės šukuosenos rungtyje dalyvavo profesijos mokytoja Jurgita Šilevienė (modelis – Eglė Šilevaitė) ir užėmė I-ą vietą bei buvo apdovanota aukso medaliu ir diplomu.

Nuoširdžiai dėkoju kirpėjo ir higieninės kosmetikos kosmetiko specialybės mokinėms ir jų profesijos mokytojoms: V. Medelienei, M. Grinkevičienei, J. Šilevienei, J. Galvonienei, D. Mikutienei ir L. Savickienei už profesionalų mokinių paruošimą ir dalyvavimą konkurse.

Už kantrybę ir pasiaukojimą dėkoju modeliams: Agnei Savickaitei ir Eglei Šilevaitei (merginos nesimoko mūsų mokykloje) ir Santai Astrauskaitei (20 gr.).

Sveikinu mokines Egidiją Gestautaitę, Simoną Trimailovaitę, Juditą Brežinskaitę bei profesijos mokytojas Jurgitą Šilevienę, Vidą Medelienę, Marytę Grinkevičienę, Jurgitą Galvonienę ir Lianą Savickienę pelniusias aukštus konkurso apdovanojimus.

Paslaugų skyriaus vedėja Aldona Grigaliūnienė

Paskelbta Mokiniams

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla nuo 2016 metų rugsėjo 1 dienos vykdo dviejų metų trukmės Erasmus+strateginių partnerysčių projektą kartu su kitais septyniais partneriais iš Italijos, Maltos, Bulgarijos, Rumunijos ir Turkijos. Projekto tikslas ir uždaviniai siejami su švietimo prioritetine sritimi – mokinių ugdymu karjerai.

Projekto dalyviai kartu aptars ir spręs bendras problemas mokyklose, ieškos būdų, kaip skatinti mokinių motyvaciją, kūrybiškumą, padės ugdytiniams nusistatyti gyvenimo tikslus, įveikti šiuolaikinės visuomenės iššūkius. Projekto metu bus vykdoma daug įvairių veiklų, sukurti du galutiniai projekto intelektualiniai produktai, organizuojami mokymai mokytojams Lietuvoje, mokinių mobilumai Bulgarijoje, Turkijoje. Taip pat bus organizuota konferencija Maltoje.

2017 metų balandžio 1-8 dienomis į Erasmus + strateginių partnerysčių ir gerosios patirties sklaidos projekto „Integrative pathways for students with social, educational and motivational needs“ mokinių mobilumą Bulgarijoje vyko HK-15 II kurso 20 grupės mokinės Greta Jankauskaitė ir Deimantė Šuldiakovaitė, taip pat VRG-14 III kurso 1 grupės mokinė Karolina Baltutytė, bei HK-14 III kurso 2 grupės mokinė Izabelė Bieliūnaitė. Mokines į stažuotę lydėjo projekto darbo grupės narės, istorijos mokytoja metodininkė Violeta Mačienė ir projekto vadovė, profesijos mokytoja Loreta Tamošaitienė.

Stažuotė vyko Kazanlak mieste Bulgarijoje. Priimančioji organizacija - „St. Cyril and St. Methodius“ humanitarinių mokslų gimnazija. Bulgarijoje stažavosi net 48 dalyviai iš 7 ES šalių ir Turkijos. Jos metu mokiniai dalyvavo sporto varžybose, gamino įvairius maisto patiekalus, kūrė video filmus ir atliko daugybę kūrybinių užduočių. Projekto dalyviams buvo organizuota ekskursija po Rožių slėnį, kur nuo neatmenamų laikų yra spaudžiamas natūralus rožių aliejus, kalnuose plyti didžiuliai rožių laukai. Mokiniai, kartu su savo mokytojais, vyko į istorines ir etnografines Bulgarijos vietas: Šipkos cerkvę, Kazanlak Rožių muziejų, senovinę Trakijos karalių kapavietę, istorijos muziejų, Gabrovo kaimelio etnografijos muziejų, dvi dienas praleido Bulgarijos sostinėje Sofijoje.

Projekto veiklų metu mokiniai susidraugavo tarpusavyje, tobulino užsienio kalbų žinias, ypač anglų kalbos kalbėjimo gebėjimus, praplėtė savo akiratį. Daugelis iš jų pirmą kartą lankėsi užsienio šalyje todėl jautė atsakomybę už save, savo mokyklą, miestą, atstovaujamą šalį. Kasdien mokiniai pildė projekto koordinatorių pateiktas anketas apie atliktas užduotis, įgytus naujus gebėjimus, vertino projekto kokybę. Tuo pat metu vyko ir mokytojų, projekto koordinatorių susitikimai, kurių metu buvo aptariamos aktualios projekto problemos, planuojamos veiklos artimiausiai ateičiai ir kuriami projekto intelektualiniai produktai.

Mūsų mokyklos mokinės iš stažuotės Bulgarijoje grįžo kupinos gerų įspūdžių, pasisėmusios tarptautinės patirties, pasiryžusios kurti ir įgyvendinti savo gyvenimo planus, aktyviai dalyvauti projekto praktinėse veiklose ir sklaidos seminaruose.

Projekto vadovė Loreta Tamošaitienė

Paskelbta Mokiniams
Puslapis 1 iš 2