Naujienos pagal datą: Rugsėjo 2018
Antradienis, 25 Rugsėjo 2018 12:48

ERAZMUS+ MOKYMAI

2018 m. rugpjūčio 17-25 d.  dalyvavau Erazmus+ „COMPASS: Communication and development of Audience in Social projects” mokymuose lyderiams, dirbantiems su jaunimu. Mokymai vyko Narvoje (Estija). Mokymams buvo   atrinkti 18 dalyvių iš 200 kandidatų: Lietuva, Estija, Moldavija, Ukraina, Rusija, Gudija. Pagrindinė taisyklė - jokios politikos, jokios religijos. Mokymus vedė profesionalų komanda  iš 4 valstybių.

Mokymų programa - labai intensyvi, nuotaika visų darbinga. Mokėmės bendravimo komandoje įgūdžių, projektų rašymo metodikos (partnerių atrankos, finansinės apskaitos, auditorijos poreikių atpažinimo, projektų rašymo specifikos). Mokymų metu kartu parengėme net 6 naujus projektus, kurie, viliuosi, bus įgyvendinti. Mokėmės kaip dirbti su auditorija, ypač jei tarp projekto dalyvių yra žmonių su negalia. Teorines  žinias papildydavo  praktiniai užsiėmimai. Dirbome grupelėmis, kasdien vis kitoje komandoje. Vyko atviros pamokos, kurių metu mokymų dalyviai galėjo pasiūlyti savo temą. Kiekvienos dienos  rytas prasidėdavo Open Space metodu, kai bet kuris dalyvis galėjo imtis lyderio vaidmens, ir baigdavosi - World Cafe metodu, kai kiekvienam būdavo suteikiama galimybė būti išgirstam atgalinio ryšio grupelėse. Vienas iš užsiėmimų - kaip pažinti kūno kalbą. Užrištomis akimis, girdėdami tik lyderio balsą, jausdami draugo petį, visiškoje tyloje bandėme „pereiti tarpeklį“.

Kultūrinės programos metu kartu su kolegėmis iš Visagino ir Palangos pristatėme Lietuvos kultūrą, vaišinome tradiciniais patiekalais. Viena diena buvo skirta pažinčiai su savanoriška veikla Narvoje. Apsilankėme jaunimo klube VitaTiim, vaikų dienos centre Matvejka Narva.

Tarp dalyvių buvo ir jauni žmonės su negalia. Gyvenau kartu su mergina iš Padniestrės (Moldavija), kuri turi regėjimo negalią. Unikali patirtis, unikalios bendravimo pamokos ir už jas esu dėkinga mielai Jekaterinai. Taip pat labai dėkinga mus priėmusiai organizacijai „Ypatingas pasaulis“ į kurią susibūrė Estijos šeimos, auginančios vaikelius su negalia.

Istorijos mokytoja metodininkė Violeta Mačienė

Paskelbta Mokiniams
Trečiadienis, 19 Rugsėjo 2018 09:34

GOLFO TURNYRAS

2018-09-18 d. National Golf Resort klube vyko Klaipėdos profesinių mokyklų golfo varžybos. Mūsų mokyklą atstovavo 48ŽP17MOD grupės mokiniai: Irmantas Sauserys, Deimantas Petrikauskas, Regimantas Kaulickis, Deividas Budrys ir Vitalijus Antonenkovas, komandai vadovavo kūno kultūros mokytojas Andrius Pancerovas. Prieš prasidedant turnyrui golfo treneris supažindino mokinius su golfo aikštynų taisyklėmis, smūgiavimo technika. Varžybų dalyviai turėjo galimybę pasitreniruoti, pasimokyti, kaip tiksliai mušti kamuoliuką, sužinoti golfo žaidimo subtilybes. Žaisti golfą vaikinams sekėsi gana neblogai. Laimėta II-oji vieta. Sveikiname nugalėtojus ir dalyvius.

Paskelbta Mokiniams