Naujienos pagal datą: Sausio 2019

,,GERIAUSIAS JAUNASIS AUTOMECHANIKAS 2019“ konkurso dalyviai - būsimieji automobilių remonto dirbtuvių darbuotojai bei savininkai – mūsų šalies automechanikos ateitis. Įmonė UAB „Inter Cars Lietuva“ šiame konkurse dalyvauja kaip organizatorius ir kaip generalinis rėmėjas. Konkurse „Geriausias jaunasis automechanikas 2019“ numatyti trys etapai:

Pirmasis konkurso etapas įvyko 2019 m. sausio 15 d. kiekvienoje konkurse dalyvaujančioje profesinio mokymo įstaigoje. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Automobilininkų skyriuje vykusiame konkurse dalyvavo 32 mokiniai. Trys mokyklos mokiniai, geriausiai atsakę į testo klausimus, pateko į antrą konkurso etapą. Tai 53AM17MOD grupės mokinys Deividas Kusas, 28AEM16 grupės mokinys Vilius Varnelis ir 54AEĮR17MOD grupės mokinys Lūkas Karlis Siksnis.

Antrasis konkurso etapas įvyko 2019 m. sausio 23 d. nuo 9:00 iki 11:00 val. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Variklinių transporto priemonių sektorinio praktinio mokymo centre (Smilties Pylimo g. 31, Klaipėda). Dalyvavo šių Lietuvos vakarų regiono mokyklų mokiniai: Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla; Šilutės profesinio mokymo centras; Kelmės profesinio rengimo centrasPlungės technologijų ir verslo mokykla; Tauragės profesinio rengimo centras; Kretingos technologijos ir verslo mokykla; Telšių regioninis profesinio mokymo centras;

Dalyviai buvo apdovanoti įmonės UAB „Inter Cars Lietuva“ prizais. Antro konkurso etapo nugalėtojai dalyvaus trečiame (finaliniame) konkurso etape, kuris vyks 2019 m. vasario 7-9 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO parodos „STUDIJOS“ metu. Užduotys bus atliekamos realioje darbo vietoje, naudojant šiuolaikinę technologinę įrangą.

Daugiau informacijos galima rasti : www.jaunasisautomechanikas.lt

 

Paskelbta Mokiniams

Sausio 10 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje vyko respublikinio mokinių piešinių konkurso „Metų laikai“, skirto 2019 metų kalendoriui, finalinis renginys ir nugalėtojų apdovanojimas. Konkurso tikslas – skatinti vaikus domėtis Lietuvos gamta, jos kaita, būti kūrybiškiems, nebijoti reikšti savo minčių, nebijoti išsiskirti iš minios, būti kitokiu ir tikėti savo pasaulėžiūra.
Ekspertų komisija išrinko 12-ką geriausių kūrinių, kurie įprasmino kalendorinio mėnesio ypatumus. Renginio metu kiekvienas nugalėtojas pristatė savo darbą, paaiškino kūrybinį sumanymą, apibūdino svarbiausius kūrinio meninius bruožus: stilistiką, kompoziciją, taikytas išraiškos priemones, atlikimo techniką. Nugalėtojų kūrinius interpretavo Vizualinės reklamos gamintojo specialybės pirmo kurso mokinys Giedrius Klintovičius.
Metų laikų kalendorius patrauklus savo struktūra. Jis palengva veda per kalendorinius metus, ir, tuo pačiu, pateikia mėnesį iliustruojanti piešinį, kuris išsamiai byloja apie tą mėnesį gamtoje vykstančius reiškinius. Leidinys suteikia puikią galimybę grožėtis gamtos laikų įvairove, į ją pažvelgti iš arčiau. Leidinį maketavo ir parengė spaudai profesijos mokytoja metodininkė Danutė Meškinytė.
Nuoširdų ačiū tariame ne tik nugalėtojams, bet ir visiems konkurso dalyviams bei juos ruošusiems mokytojams. Ačiū jums visiems, kad dalyvaujate, kuriate ir dalijatės savo darbais! 

Profesijos mokytoja metodininkė Danutė Meškinytė

Paskelbta Mokiniams

„Studijų regatai“ – penkeri. Renginys, organizuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės bei uostamiesčio aukštųjų ir profesinių mokyklų iniciatyva, šiemet išaugo ir buvo surengtas Klaipėdos „Švyturio arenoje“. Skaičiuojama, jog studijų ir karjeros mugėje apsilankė rekordinis moksleivių skaičius –virš 4000.

„Studijų regatoje‘19“ dalyvavo per 20 Lietuvos aukštųjų ir profesinių mokyklų bei lygiai tiek pat didžiausių šalies įmonių bei organizacijų atstovų, kurie karjeros mugėje prisistatė, atsakė į moksleiviams rūpimus klausimus: kaip įsidarbinti baigus studijas ar kas lemia sėkmingą karjerą. Moksleiviai ne tik bendravo su galimais darbdaviais, aukštųjų bei profesinių mokyklų dėstytojais ar studentais. „Studijų regatoje“ buvo skaitomi 7-ni pranešimai įvairiomis, su profesijos pasirinkimu susijusiomis temomis.

„Studijų regatoje“ Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą bei joje ruošiamas mokymo programas pristatė net 40-dešimt mūsų mokyklos mokinių ir profesijos mokytojų. Renginio lankytojai, besidomintys mūsų mokykla, galėjo praktiškai išbandyti įvairias veiklas: fotografuoti, įvairiais būdais pinti plaukus, žaisti mokinių sukurtus kompiuterinius žaidimus, stebėti grafinį automobilių piešimo meną, „prisimatuoti“ sportinį automobilį.

Mūsų mokyklos mokiniai taip pat aktyviai dalyvavo Studijų regatoje. Sausio 11 d. grupės, lydimos dalykų mokytojų, apsilankė Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, susipažino su studijų galimybėmis Lietuvos universitetuose ir kolegijose. Tai puiki galimybė mokiniams planuoti savo karjerą toliau tęsiant mokslą ar norint įsidarbinti didžiausiose šalies įmonėse ir organizacijose.

Studijų regata ne tik didžiulis profesinio informavimo renginys, bet ir pagarba mokslui bei mokytojui.

 

Paskelbta Mokiniams

Minint prieš dvidešimt aštuonerius metus iškovotą pilietinę pergalę prieš agresorių, 2019 sausio 11 d. 8.00-8.10 visoje Lietuvoje languose buvo uždegtos vienybės, pergalės ir atminties žvakutės, kurios simbolizuoja laisvės gynėjų laužus prie Parlamento, apgintos laisvės šviesą ir pergalę prieš brutalią jėgą, atmintį ir susikaupimą, pagerbiant žuvusius ir nukentėjusius. Prieš 27-erius metus mes nebuvome NATO, ES narėmis, mūsų teritorijoje vis dar šeimininkavo okupacinė kariuomenė, tačiau vieninga ir laisvės trokštanti tauta tomis dienomis apgynė Lietuvos nepriklausomybę ir pasipriešino agresoriui. Mūsų kova žavėjosi ir mus palaikė demokratines vertybes išpažįstanti tarptautinė bendruomenė ir kitos iš totalitarinio režimo gniaužtų trokštančios išsivaduoti tautos. 

Šią pilietiškumo akciją Tarptautinė komisija nacių ir sovietinių okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti organizuoja nuo 2008 m. Prie jos kasmet, jau tradiciškai, prisijungia ir mūsų mokyklos bendruomenė. Ryte mokytojai, kurie turėjo pirmas pamokas, mokyklos languose uždegė atminties žvakutes, dalijosi prisiminimais, rodė pateiktis ir videofilmus apie Sausio -13-osios įvykius, mokyklos koridoriuose skambėjo patriotinės dainos. 49HK17 grupės merginos pravedė pilietiškumo pamokas, sukūrė plakatą iš mokinių užrašytų minčių apie Laisvę, Tėvynę ir Sausio 13-ąją.

Dėkoju visiems kolegoms ir  mokiniams, dalyvavusiems pilietiškumo akcijoje: profesijos mokytojai Vidai Meilei už pasidalintus būrelio „Aš kitoks" mokinių projektinius darbus, etikos mokytojai Neringai Kasradzei už žibuoklių puokštę, 62AM18MOD grupės mokiniui Vilmantui Buivydui už muzikinio fono sukūrimą ir 49HK17 grupės merginoms: Erikai Rėbždaitei, Aurelijai Jokūbauskaitei, Rebekai Jermalajevaitei, Justinai Baltunytei bei Viktorijai Straupaitei.

Istorijos mokytoja metodininkė Violeta Mačienė

 

Paskelbta Mokiniams
Pirmadienis, 07 Sausio 2019 14:44

ŽIEMOS FANTAZIJA 2018

Vizualinės reklamos gamintojo specialybės 55 gr. mokiniai dalyvavo respublikiniame

Kalėdinių ar naujamečių kompiuterinių atvirukų „Žiemos fantazija“ konkurse, kur suaugusiųjų kategorijoje tapo nugalėtojais.

GERIAUSIAIS DARBAIS PRIPAŽINTI:

Atvirukų suaugusiųjų kategorijoje:

Atvirukas/piešinys

Justas Adomaitis – Jaukiame sapne

Atvirukas/koliažas

Gabrielė Stirblytė – Jos didenybė Žiema

Profesijos mokytoja metodininkė Danutė Meškinytė

 

Paskelbta Mokiniams

Respublikinis mokinių piešinių konkursas „Metų laikai” vyko 2018 m. lapkričio 5 - gruodžio 15 dienomis. Konkurso metu sulaukėme 291 meninio darbo iš 43 mokyklų. Konkurse dalyvavo Klaipėdos, Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Kaišiadorių, Kėdainių, Tauragės, Kauno, Marijampolės, Vilkaviškio, Akmenės, Alytaus, Kretingos, Palangos, Šilalės, Radviliškio, Plungės, Šakynos, Gruzdžių, Paliūnyškio, Elektrėnų, Šalčininkų, Visagino, Ylakių, Dituvos, Zujūnų, Ketvergių miestų ir rajonų mokyklos. 

Skelbiame 12 nugalėtojų, kurie atvyks į Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą 2019 m. sausio mėn. 10 d. 12 val., kur bus organizuojamas praktinis seminaras „Kalendoriaus maketavimas CorelDRAW programa“ po kurio bus apdovanoti konkurso nugalėtojai.

Paskelbta Mokiniams
Penktadienis, 04 Sausio 2019 09:50

SKLEIDŽIAME KALĖDINĘ DVASIĄ

Artėjančios Kalėdos suburia žmones skleisti šilumą, pasidalinti gerumu, padėti skriaudžiamam, silpnam, neturinčiam artimųjų žmogui. Mūsų mokyklos mokinės savo širdies šiluma ir pagalba pasidalino su senjorais, gyvenančiais senelių namuose. Gruodžio 17 dieną Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos higieninės kosmetikos 57 ir 49 grupių mokinės, vadovaujamos profesijos mokytojos Jurgitos Galvonienės, apsilankė Klaipėdos miesto senelių globos namuose, esančiuose Žalgirio gatvėje.

Prie socialinės veiklos prisidėjusios merginos užkrėtė savo teigiamomis emocijomis, kurios reikalingos kiekvienam globos namų gyventojui. Savo profesines žinias ir praktinius įgūdžius realizavo gražindamos senelių namų gyventojus. Buvo atlikta estetinės procedūros, antakių korekcija ir dažymas, veido srities depiliacija, manikiūras.

Dirbdamos drauge patobulėjome ne tik profesinėje veikloje bet ir dvasiškai.

Kitą dieną senelių namus aplankė dar viena, 51 grupės kirpėjų komanda, vadovaujama mokytojos Jurgitos Šilevienės. Merginos nukirpo ir sušukavo senelius taip sukurdamos šventišką nuotaiką. Smagu, kai gali savo emocijomis, gebėjimais ir darbu skleisti šilumą ir Kalėdų dvasią.

 

Paskelbta Mokiniams
Trečiadienis, 02 Sausio 2019 12:07

STUDIJŲ REGATA‘19

Klaipėdos aukštosios bei profesinės mokyklos vienijasi „Studijų regata‘19“. Jau 5-ąjį kartą organizuojamas renginys išaugo, siūlo išskirtinę programą ir šįkart kviečia susitikti Klaipėdos „Švyturio arenoje“. 
Čia sužinosi, kur tęsti mokslus baigus mokyklą, pabendrausi su aukštųjų ir profesinių mokyklų atstovais, kurie pateiks aktualią informaciją apie studijas bei priėmimą į aukštąsias ir profesines mokyklas.
„Studijų regata‘19“ pirmą kartą vyks įspūdinga karjeros mugė. Jos metu stambiausių bei įtakingiausių Vakarų Lietuvos įmonių atstovai pasidalins sėkmės istorijomis bei patars, kaip pagauti savo sėkmės paukštę. 
„Studijų regata‘19“ – NEMOKAMAS RENGINYS! 
Data - 2019 m. sausio 11 d. 10-15 val.
Vieta - Klaipėdos „Švyturio arena“
  

Paskelbta Mokiniams