Naujienos pagal datą: Vasario 2019

Benediktas Vanagas Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje

2019 m. vasario 7 d., ketvirtadienį, daugiau nei trys šimtai Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos bendruomenės narių – administracija, mokytojai, profesijos mokytojai ir mokiniai susitiko su Lietuvos auto sporto lenktynininku Benediktu Vanagu.

Profesionalo patarimai

Susitikimas su lenktynininku B. Vanagu prasidėjo šio renginio iniciatorės, organizatorės ir moderatorės - Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Verslo skyriaus vedėjos Jurgitos Petraitienės gerbiamo svečio pasveikinimu ir kvietimu profesionalą sudalyvauti radijo bangomis valdomų automobilių varžybose. Po smagaus, tačiau nelabai sėkmingo žaidimo, Vanagas sakė, kad ši nauja patirtis tik patvirtina taisyklę, kurią privalo žinoti kiekvienas žmogus: „Labai svarbu nedaryti to, ko nemoki.“

Vienas universaliausių lenktynininkų Baltijos šalyse B. Vanagas pasakojo apie savo profesijos ypatumus, dalino jaunajai kartai patarimus, atsakė į pateiktus klausimus, orientuotus į profesionalumą bei karjerą. Pasak B. Vanago, nėra blogos profesijos. Yra profesionaliai ir blogai atliekami darbai. O, kad išmoktum ir taptum bet kurios srities profesionalu, šimtu procentu galioja 10000-ių valandų taisyklė.“ Ir patarė mokiniams perfrazuodamas Michaelo Jordano žodžius „Kovokite ne dėl savo sėkmės, o dėl savo vertės.“

Sėkmės istoriją kuri pats

Automobilių sportui neabejingi Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos jaunuoliai, rodos, gėrė kiekvieną ištartą žodį, kai vienas žymiausių Lietuvos lenktynininkų nuoširdžiai ir su humoru kalbėjo apie vertybes bei kitus svarbius gyvenimiškus dalykus.

Pasak Benedikto Vanago, sėkmės istorija prasideda nuo svajonės. Žymus sportininkas patikino mokinius, kad svajoti reikia atsargiai, nes svajonės pildosi. Kai paauglystėje jo bendraamžiai planavo tapti lakūnais ir policininkais, jis svajojo vairuoti didžiausią pasaulyje sunkvežimį „BelAZ“. O gal ši svajonė gimė dar ankstyvoje vaikystėje, kai tėtis iš kiekvienos kelionės parveždavo mažajam Benui po žaislinį auto modeliuką?!

Mokyklos svečias įspėjo mokinius pakartodamas savo atsakymą į TV laidoje „DELFI dėmesio centre“ vedėjo Edmundo Jakilaičio paklausimą dėl Benedikto Vanago svajonių: „Apie svajones galima daug kalbėti, tačiau reikia jas ir įgyvendinti.“

Auto sporto profesionalas klausė mokinių nuomonių, ko reikia, kad svajonės virstų realybe? Apibendrindamas jų atsakymus tvirtino, kad sėkmės poreikis, tai motyvacija, o motyvacija, tai  tikėjimas tuo, ką darai; kad labai svarbu žinoti, ką darai, nes, jei nežinai, kur eiti, nenueisi ten, kur reikia; kad sėkmėje slypi net 33% atkaklumo siekti rezultato.

Benediktas Vanagas kiekvienam iš dalyvių linkėjo susikurti savo sėkmės istoriją. Sportininkas citavo Vinstoną Čerčilį "Sėkmė - tai sugebėjimas judėti nuo vienos nesėkmės prie kitos neprarandant entuziazmo. Labai svarbu nuolat judėti pirmyn, tęsti savo darbus, t. y. neužmigti ant laurų, jei pasisekė, bei nesmerkti savęs, jei patyrė nesėkmę." ir pabrėžė, kaip svarbu užbaigti kiekvieną net patį mažiausią darbą ir nepasiduoti, jei ne viskas pasiseka iš pirmo karto. Lenktynininkas įsitikinęs, kad laimi tik užsispyrę.

Lietuvai reikia stiprių asmenybių

Artėjant reikšmingiausiai Lietuvos istorijos datai moderatorė J. Petraitienė pateikė svečiui klausimą „Ką Jums reiškia Lietuva?“ Vanagas atsakė, kad jam Lietuva, tai laisvė; tai galimybė rinktis, realizuoti save. Jis jaučiasi dėkingas ir atsakingas ne tik imti, tačiau ir duoti Lietuvai. Ir kviečia jaunimą suprasti, kad frazė „Vardan tos Lietuvos“ yra ne tik žodžiai iš himno. Šalis, visuomenė, kolektyvas, šeima yra tiek stipri, kiek yra stiprus silpniausias jos narys. Todėl kiekvienas iš tautiečių privalo augti, tapti stipriomis asmenybėmis ir siekti, kad Lietuva nedingtų milžiniškame pasaulyje.

Gerų emocijų pliūpsnis

Benediktas Vanagas pasveikino Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos profesijos mokytojusD. Dambrauskienę, R. Semionovą bei K. Montvydą, organizavusius Automobilininkų skyriaus mokiniams mechanikų meistriškumo konkursą, ir šio konkurso nugalėtojams R. Miliui, V. Kurlinkui ir V. Varneliuiįteikė padėkos raštus bei atminimo dovanas. Vanagas garsiai įvardino galimybę susitikti su šiais jaunuoliais profesionaliame automobilių sporte.

Renginio pabaigoje Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Loreta Maželienė padėkojo gerbiamam svečiui Benediktui Vanagui už jo vertingą indėlį motyvuojant jaunimą ir įteikė simbolinę atminimo dovaną. Taip pat L. Maželienė dėkojo už puikų komandinį darbą ir visiems renginio organizatoriams: Verslo skyriaus vedėjai J. Petraitienei, profesijos mokytojams Giedriui Lukauskui ir Joranui Bružinskui, mokyklos Mokinių tarybai beigausiam entuziastingų mokinių būriui.

Iš susitikimo su Lietuvosauto sporto lenktynininku Benediktu Vanagu kiekvienas dalyvis išsinešė po dovaną – gerą emociją, kuri padės patikėti savimi bei tuo, ką daro; eiti pasirinktu profesiniu keliu mažais, tačiau tvirtais žingsniais ir su laimingomis šypsenomis veiduose.

Ateitį kuriame čia ir dabar!

Autorė: profesijos vyresnioji mokytojaVida Meilė

Paskelbta Mokiniams

Artėjant Vasario 16-ajai  visą savaitę mūsų mokykloje vyko projektas, skirtas paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir 1949 m. vasario 16-osios LLKS tarybos deklaraciją. Šia proga mokiniai ir mokytojai dalyvavo įvairiose veiklose: tris dienas stebėjome lietuviškus filmus laisvės tema, mokyklos erdves puošėme Vasario 16-osios simboliais, bendrabutyje vyko pilietiškumo popietė, turėjome puikią progą susitikti su Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių rinktinės 306-os kuopos kariais, kurie pristatė šiuolaikinius ginklus, mokyklos kabinetų duris papuošėme išrašytomis lietuvių poetų eilėmis apie Lietuvą ir partizanų kovas, per lietuvių kalbos ir literatūros pamokas kūrėme pamąstymus bei prasmingas mintis apie Lietuvos nepriklausomybę, partizanų pasiaukojimą, apie žmones, kurie mylėjo ir, svarbiausia, šiandien myli Lietuvą, apie tuos, kurie didžiuojasi savo gimtąja kalba ir nori gyventi čia, Lietuvoje. Mokykloje vyko  Lietuvos istorijos žinovo konkursas, kuriame dalyvavo net 13 komandų. Geriausiai sekėsi 62AM18MOD grupei (laimėta 1-oji vieta), 64AEĮR18MOD grupei (laimėta 2-oji vieta) ir 42AM17MOD grupei (laimėta 3-oji vieta).

Projekto kūrybinė grupė: V. Mačienė - istorijos mokytoja, V. Marauskas - MT pirmininkas, N. Akulevičienė - lietuvių kalbos mokytoja, V. Milašienė - lietuvių kalbos mokytoja, L. Valantinienė -matematikos mokytoja, A. Paulauskienė - dailės profesijos mokytoja, M. Stankienė - bendrabučio auklėtoja, N. Kasradzė - etikos mokytoja, R. Jasiulaitienė -fizikos mokytoja.

Paskelbta Mokiniams

Automobilininkų skyriaus 28AEM16 grupės mokiniai Justas Gižas ir Vilius Varnelis dalyvavo tarptautiniame profesinio meistriškumo konkurse  „GERIAUSIAS AUTOMECHANIKAS 2019“ kuris vyko 2019-02-13 d. Tauragės profesinio rengimo centre. Dalyvavo Tauragės PRC, Sovetsko koledžo mokykla, Smalininkų technologijų ir verslo mokykla, Raseinių technologijos ir verslo mokykla, Šilutės PMC ir mūsų mokykla. Laimėta 1-oji vieta.  Mokinius konkursui ruošė profesijos mokytojas Rolandas Semionovas, profesijos mokytoja Danguolė Dambrauskienė ir kiti Automobilininkų skyriaus mokytojai.

 

Paskelbta Mokiniams
Trečiadienis, 13 Vasario 2019 12:56

LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENA

Vasario 16-oji - LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENA įprasminta 66SEK18MOD ir 68VRG18 grupių mokinių, neformaliojo vaikų švietimo būrelio narių darbuose. 

Ačiū Jiems! 

Profesijos mokytoja, neformaliojo vaikų švietimo būrelio "AŠ kitoks" vadovė Vida Meilė

Paskelbta Mokiniams


Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos Sektoriniame praktinio mokymo centre 2019 m vasario 13 d. nuo 8.30 -15.00 val. vyksta mokymai „Automobilinių diržinių pavarų aptarnavimas.“ 

Mokymuose dalyvauja  20 dalyvių - socialinių partnerių atstovai, mokyklų profesijos mokytojai, mokyklos mokiniai.

Mokymus veda svečias iš Suomijos,  Continental gamyklos specialistas Doug Rennie.

Pagrinidinės temos:

·Diržinės pavaros moderniuose automobiliuose;

·Diržai ir jų montavimo ypatumai;

·Diržų įtempimo guoliai ir jų montavimo ypatumai;

·Populiariausi varikliai ir montavimo klaidos – kaip jų išvengti;

·Naudojimasis technine informacija.

 

Paskelbta Mokiniams
Trečiadienis, 13 Vasario 2019 09:40

SEBO CALM KOSMETIKOS SEMINARAS

2019-02-12 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje vyko, dermatologinės Sebo Calm (Izraelis) kosmetikos seminaras. Seminarą - demonstraciją vedė trenerė Oksana Šimkienė iš Vilniaus. Seminaredalyvavo 57HK17MOD, 32HK16, 74HK17MOD ir 75HK18MOD grupių higieninės kosmetikos kosmetiko mokymo programos mokinės. Seminaras ypač aktualus, nes mokinės mokosi ir dirba su minėta profesionalia kosmetika bei mokykloje atlieka mokamas procedūras. Kvalifikacinius egzaminus mokinės laikys su seminaro metu pristatyta kosmetika. Seminaro metu turėjome galimybę testuoti kosmetinius produktus. Seminarui pasibaigus mokinės gavo informatyvę medžiagą. Seminarą organizavo profesijos mokytoja Aušra Sudimtienė.

Paskelbta Mokiniams
Penktadienis, 08 Vasario 2019 11:40

IT KOMANDA - "STUDIJOS" 2019

Renkuosi profesiją: ką IT entuziastams gali pasiūlyti profesinės mokyklos?

Viename didžiausių karjeros planavimo renginių Lietuvoje – parodoje „Studijos“ – vasario 7–9 dienomis 4–oje salėje vėl šurmuliuos šalies profesinių mokyklų mugė „Renkuosi profesiją“. Daugiausiai mokinių ir abiturientų dėmesio tikisi sulaukti kompiuterijos krypties mokymo programas įgyvendinantys profesinio mokymo centrai, viliosiantys būsimus specialistus moderniomis technologijomis ir IT pramogomis.

Sudominti mėgins ir kompiuteriniais žaidimais

Programuoti gali būti ne taip sudėtinga, kai tai darai smagiai. Parodos lankytojai bus kviečiami išmėginti „Greenfoot“ platformoje sukurtus žaidimus ir loginius uždavinius Java kalba. Jei laužyti galvą mokantis programuoti pasirodytų sunku, kartu su draugais bus galima susirungti virtualios realybės žaidimuose. O tie, kurie negali atsiplėšti nuo savo mobiliųjų įrenginių, jėgas bus raginami išmėginti „AirConsole“ žaidimų platformoje.

Būsimiems specialistams – pažintis su technologijomis

Mėgstantys programuoti ir čia pat išvysti savo darbo rezultatus galės susipažinti su 3D spausdinimu: patys suprogramuoti įrenginio veiksmus, pasirinkti norimas atlikti komandas ir taip pasigaminti suvenyrą. Dar viena įspūdinga kompiuterio valdoma technika šviesų pultas. Prie pastarojo taip pat bus galima prisiliesti gyvai ir kartu su profesionalais sukonfigūruoti šviesas norimam išgauti efektui.

Renkiesi IT – įamžink tai!

Stende „Kompiuterija“ jaunimas galės pasinaudoti skaitmenine fotobūdele ir taip įspūdžius apie dalyvavimą parodoje išsaugoti ilgam. Fotobūdelėje lankytojai bus kviečiami šmaikščiai įsiamžinti skrajutėse su savo atvaizdu, kompiuterijos srities simbolika ir profesinių mokyklų, kuriose galima mokytis įvairių IT krypties mokymo programų, pavadinimais.

Kompiuterijos mokymo programas ir technologijas mugėje pristatys bei besidominčius IT konsultuos profesionalai ir studentai iš penkių Lietuvos profesinių mokyklų: Elektrėnų profesinio mokymo centro, Kauno informacinių technologijų mokyklos, Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos, Vilniaus technologijų mokymo centro bei Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro.

Paskelbta Mokiniams

Liudviko Stulpino progimnazijos 8 klasės mokiniai kartu su Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos vizualinės reklamos gamintojo specialybės 55VRG17 grupės mokiniais sausio 25 d. dalyvavo atviroje integruotoje reklamos ir anglų - vokiečių kalbos pamokoje „Lankstinuko dizaino kūrimas, maketavimas CorelDRAW programa.“ Pamoką vedė reklamos mokytoja metodininkė Danutė Meškinytė ir vokiečių kalbos mokytoja Ingrida Stravinskienė.
Šios pamokos tikslas – sukurti lankstinuką lietuvių, anglų, vokiečių kalbomis apie Pajūrio regioninį parką ir atskleisti šių dalykų integravimo galimybes ugdant mokinių bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas. Abu šiuos mokomuosius dalykus sieja bendras bruožas – kūrybiškumas. Buvo siekiama, kad pamoka būtų įdomi ir naudinga mokiniams. Vienas iš būdų, kaip tai padaryti – skirtingų dalykų integracija akcentuojant praktiškąją – taikomąją pusę. Mokiniai atliko pažintinį tiriamąjį darbą: rinko tekstinę, vaizdinę informaciją, susisteminę surinktą informaciją perkėlė į virtualią erdvę ir grafine maketavimo programa CorelDRAW įgyvendino idėją.
Atviros pamokos – puiki galimybė dalintis patirtimi, mokytis bendradarbiaujant, analizuoti, tartis ir konsultuotis.

Profesijos mokytoja metodininkė Danutė Meškinytė

Paskelbta Mokiniams