adresas: J. Janonio g. 13, LT-92238 Klaipėda;  telefonas: 8-46 41 24 06;  el-paštas:info@klpvm.lt flagflag
Paieška puslapyje:
   Įvesti paieškos tekstą čia:

Virėjas



Mokytis pagal virėjo mokymo programą priimami mokiniai, baigę pagrindinę mokyklą (10 klasių).

Mokymosi trukmė - 3 metai.

Baigus šią mokymo programą suteikiama profesinė kvalifikacija - virėjas, išduodamas profesinio mokymo diplomas ir brandos atestatas.


Mokymo programos apibūdinimas

    MOKYMO DALYKAI IR PRAKTIKA

Bus mokomasi visų bendrojo lavinimo dalykų pagal vidurinės mokyklos programą ir specialybės (ekonomikos ir verslo pagrindai, informacinės technologijos, civilinė sauga, maisto produktų ir žaliavų paruošimas, kulinarijos pusgaminiai, šaltieji patiekalai ir užkandžiai, sriubos, karštieji patiekalai, saldieji patiekalai, proginiai patiekalai, maisto prekių mokslas, sveikos mitybos pagrindai, maisto ruošimo įrengimai, mitybos fiziologija, higiena, apskaita ir kalkuliacija, darbuotojų sauga ir sveikata, verslo etika) dalykų bei praktinių gebėjimų.


    DARBO APRAŠYMAS

Virėjas dirba viešojo maitinimo įmonėse ar įstaigose. Naudodamasis receptūromis, ruošia žaliavas, gamina pirmuosius, antruosius, trečiuosius patiekalus. Moka dirbti su maisto ruošimo mašinomis ir inventoriumi. Žino pagrindines žaliavų rūšis, kokybės rodiklius, saugojimo sąlygas ir terminus, technologinius įrenginius, inventorių, mitybos technologijos, gamybos organizavimo pagrindus. Didesnę laiko dalį dirbama stovint. Įmonės turi šiuolaikinę įrangą, patogias darbo vietas, oro kondicionierius.

    PROFESINIAI GEBĖJIMAI

Labai svarbu gebėti dirbti kolektyve, naudotis įvairiais mechanizmais ir įrengimais, išmanyti jų eksploatavimo tvarką. Būti tvarkingam ir sąžiningai laikytis sanitarijos ir higienos reikalavimų, gebėti prisitaikyti prie darbo užduočių kaitos, domėtis chemija. Svarbios tokios psichofizinės savybės kaip rankų vikrumas ir koordinacija, geras spalvų skyrimas, jautrumas kvapams, gera sveikata bei fizinė jėga.

    PROFESINĖS PERSPEKTYVOS

Paklausa virėjo specialybei turėtų didėti augant šalies pragyvenimo lygiui, nes tai populiari, turinti tvirtą paklausą profesija. Kartu su ekonomikos augimu plėsis maitinimo įstaigų tinklas, maisto prekybos įmonių skaičius. Ji gimininga tokioms profesijoms kaip maisto produktų konservuotojas, maisto produktų sterilaus paruošimo, maisto produktų šaldymo mašinų, maisto produktų džiovinimo įrangos operatoriai.



Copyright © 2011 Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla. Visos teisės saugomos. Susisiekti su puslapio kūrėju ir administratorium Martynu Čeledinu