Print this page

ERASMUS + STRATEGINIŲ PARTNERYSČIŲ IR GEROSIOS PATIRTIES SKLAIDOS PROJEKTAS

ERASMUS + STRATEGINIŲ PARTNERYSČIŲ IR GEROSIOS PATIRTIES SKLAIDOS PROJEKTO „INTEGRATIVE PATHWAYS FOR STUDENTS WITH SOCIAL, EDUCATIONAL AND MOTIVATIONAL NEEDS“ MOKINIŲ MOBILUMAS TURKIJOJE

     Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla kartu su kitais septyniais partneriais iš Italijos, Maltos, Bulgarijos, Rumunijos ir Turkijos nuo 2016 metų rugsėjo 1 dienos vykdo dviejų metų trukmės Erasmus+ strateginių partnerysčių projektą. Projekto tikslas ir uždaviniai siejami su švietimo prioritetine sritimi – mokinių ugdymu karjerai.

     2018 metų balandžio 21-29 dienomis į mokinių mobilumą Turkijoje vyko 20HK15 III kurso mokinės Gabrielė Einikaitė ir Karolina Motužytė, taip pat 19VRG15 III kurso mokiniai Kotrina Raugalaitė, Laura Grevytė ir Ignas Platauna. Mokinius į stažuotę lydėjo projekto darbo grupės narės, mokyklos psichologė Inesa Balcevičė ir projekto vadovė Loreta Tamošaitienė.

     Stažuotė vyko Odemis mieste, Ticaret Odasi Anadolu Licesi gimnazijoje Turkijoje. Projekto dalyviai lankėsi mokykloje, susipažino su bendruomenės gyvenimu, mokymosi programomis, gyvenimo sąlygomis ir mokyklos pasiekimais. Svečiams buvo organizuotas iškilmingas mokyklos mokinių koncertas, parodytas filmas apie Turkijos istoriją, kultūrą ir tradicijas.

      Stažuotėje dalyvavo net 48 dalyviai iš 7 ES šalių ir Turkijos. Jos metu mokiniai dalyvavo įvairiose kūrybinėse veiklose, tokiose kaip Ebru piešmas ant vandens, tradiciniai turkų liaudies šokiai, šilko gamyba su natūraliais ingradientais, vilnos vėlimo dirbtuvės. Projekto dalyviams buvo organizuota ekskursija po Izmiro miestą, istorinį Efeso miestą, Pamukalę ir kurortą Kušadašį, kartu su mokytojais grožėjosi Odemis regiono kalnuotais peizažais, iškylavo gamtoje, kur žaidė įvairius žaidimus, bendravo su bendraamžiais iš Italijos, Bulgarijos, Rumunijos, Turkijos ir Maltos.

      Projekto veiklų metu mokiniai susidraugavo, tobulino užsienio kalbų žinias, ypač anglų kalbos kalbėjimo gebėjimus, praplėtė savo akiratį. Daugelis iš jų turėjo galimybę pirmą kartą lankytis užsienio šalyje, pajausti atsakomybę už save, savo mokyklą, miestą, atstovauti šalį.

Kasdien mokiniai pildė projekto koordinatorių pateiktas anketas apie atliktas užduotis, įgytus naujus gebėjimus, vertino projekto kokybę. Tuo pat metu vyko ir mokytojų, projekto koordinatorių, susitikimai, kurių metu buvo aptariamos aktualios projekto problemos, planuojama, kaip sėkmingai užbaigti projekto veiklas.

     Mūsų mokyklos mokiniai iš stažuotės Turkijoje grįžo kupini gerų įspūdžių, pasisėmę tarptautinės patirties, pasiryžę kurti ir įgyvendinti savo gyvenimo planus, aktyviai dalyvauti projekto praktinėse veiklose ir sklaidos seminaruose. Kviečiame pasižiūrėti keletą fragmentų iš stažuotės:

https://www.youtube.com/watch?v=gs568IjCyEM&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=MaJuzfb9vuM&t=22s

http://www.kucukmenderes.com.tr/mobil/haber/15911/bes-ulkeden-gencler-odemise-misafir-oldu.html

Informaciją parengė projekto vadovė Loreta Tamošaitienė