Print this page

PREVENCINIAI RENGINIAI

2018-09-18 ir 2018-09-19 „Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje“ esančioje Smilties Pylimo g. 14, Klaipėdoje, vyko prevenciniai renginiai, kurių metu mokykloje lankėsi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Bendruomenės pareigūnė Roma Kryževičienė ir Kelių policijos tarnybos specialistė Veronika Kosikova.
R. Kryževičienė pravedė dvi pamokas mokiniams „Rūkymo prevencijos“ tema, „Dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo ir laikymo“ apie gręsiančiomis pasekmėmis ir nuobaudomis už šių medžiagų laikymą ir turėjimą. Supažindino su administracinių nuobaudų dydžiais dėl rūkymo neleistinose vietose ir alkoholinių priemonių vartojimo. Moksleiviams buvo parodyti prevenciniai filmukai apie narkotikų žalą.
V. Kosikova pravedė kelias „Saugaus eismo pamokas“ 17-19 metų moksleiviams. Pamokų metu su moksleiviais buvo kalbėta apie šių metų statistika, parodytos skaidrės su foto nuotraukomis iš eismo įvykių. Susitikimo metu jaunuoliams buvo paaiškinta kaip saugiai pereiti gatvę, akcentuota, kad siekiant išvengti skaudžių nelaimių kelyje - nedera naudotis mobilaus ryšio telefonais ir ausinėmis. Taip pat buvo kalbėta apie pėsčiųjų pareigas ir atsakomybę. Paskaitos metu buvo kalbėta apie atšvaitų svarbą ir jų dėvėjimo būdus. Su moksleiviais taip pat buvo kalbėta apie dviratį ir dviratininką. Jaunuoliai buvo supažindinti su motorinių transporto priemonių kategorijomis bei nuo kokio amžiaus galima jas įgyti. Susitikimo pabaigoje moksleiviams buvo parodytas prevencinis filmukas apie eismo įvykius ir Kelių policijos tarnybos darbą. Jaunuoliai buvo apdovanoti pakabinamais atšvaitais. Pamokose dalyvavo apie 160 moksleivių.
Renginius organizavo teisės dalyko mokytoja Aušra Mažrimienė.