Print this page

RESPUBLIKINIO MOKINIŲ PIEŠINIŲ KONKURSO „METŲ LAIKAI“ FINALINIS RENGINYS

Sausio 10 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje vyko respublikinio mokinių piešinių konkurso „Metų laikai“, skirto 2019 metų kalendoriui, finalinis renginys ir nugalėtojų apdovanojimas. Konkurso tikslas – skatinti vaikus domėtis Lietuvos gamta, jos kaita, būti kūrybiškiems, nebijoti reikšti savo minčių, nebijoti išsiskirti iš minios, būti kitokiu ir tikėti savo pasaulėžiūra.
Ekspertų komisija išrinko 12-ką geriausių kūrinių, kurie įprasmino kalendorinio mėnesio ypatumus. Renginio metu kiekvienas nugalėtojas pristatė savo darbą, paaiškino kūrybinį sumanymą, apibūdino svarbiausius kūrinio meninius bruožus: stilistiką, kompoziciją, taikytas išraiškos priemones, atlikimo techniką. Nugalėtojų kūrinius interpretavo Vizualinės reklamos gamintojo specialybės pirmo kurso mokinys Giedrius Klintovičius.
Metų laikų kalendorius patrauklus savo struktūra. Jis palengva veda per kalendorinius metus, ir, tuo pačiu, pateikia mėnesį iliustruojanti piešinį, kuris išsamiai byloja apie tą mėnesį gamtoje vykstančius reiškinius. Leidinys suteikia puikią galimybę grožėtis gamtos laikų įvairove, į ją pažvelgti iš arčiau. Leidinį maketavo ir parengė spaudai profesijos mokytoja metodininkė Danutė Meškinytė.
Nuoširdų ačiū tariame ne tik nugalėtojams, bet ir visiems konkurso dalyviams bei juos ruošusiems mokytojams. Ačiū jums visiems, kad dalyvaujate, kuriate ir dalijatės savo darbais! 

Profesijos mokytoja metodininkė Danutė Meškinytė