Print this page

KONKURSAS „GERIAUSIAS JAUNASIS AUTOMECHANIKAS 2018“

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Variklinių transporto priemonių, laivų ir orlaivių profesinio mokymo metodinė komisija, Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras kartu su UAB „Inter Cars Lietuva“ surengė mokinių, kurie mokosi pagal automobilių mechaniko ir automobilių elektromechaniko mokymo programas, profesinio meistriškumo konkursą „Geriausias jaunasis automechanikas 2018“.

Įmonė UAB „Inter Cars Lietuva“ šiame konkurse dalyvauja ne tik kaip organizatorius, bet ir kaip generalinis rėmėjas. Šiame konkurse mokiniai turi galimybę pasitikrinti teorines bei praktines žinias, bendraudami su konkurso rengėjais ir kitų profesinių mokyklų atstovais įgyti naujų įgūdžių.

Šis konkursas vykta trimis etapais.

Pirmasis konkurso etapas  įvyko 2018 m. sausio 16 d. kiekvienoje konkurse dalyvaujančioje profesinio mokymo įstaigoje. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje rungėsi dvidešimt šeši Automobilinkų skyriaus mokiniai iš  9AM15, 10AM15, 12AEM15, 13AEM15, 34AM16, 35AEM16, 53AM17, 54AEĮR17 grupių. Du mokiniai, geriausiai atsakę į klausimus, pateko į antrąjį konkurso etapą – tai Vytautas Šiukšta, surinkęs 81 taškus ir Edgaras Kubilas, surinkęs 80 taškų.

Trečioje vietoje liko Mantas Šimkus, surinkęs 73 taškus, ketvirtoje – Dovydas Šukys, surinkęs 70 taškų ir penktoje – Raimondas Virkietis, surinkęs 66 taškus.

Antrasis etapas (teorinė dalis) vyko 2018 m. sausio 25 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo  mokyklos Variklinių transporto priemonių sektorinio praktinio mokymo centro dirbtuvėse. Šiame etape mokyklą atstovavo Edgaras Kubilas ir Vytautas Šiukšta. Etapą laimėjo 35 gr. Mokinys Edgaras Kubilas.

Trečiasis etapas (praktinė dalis) vyks 2018 m. vasario 8-9 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ .

Aštuoni geriausiai II etapo testą išsprendę mokiniai turės atlikti praktines užduotis. Jos bus vykdomos realioje darbo vietoje, naudojant šiuolaikinę technologinę įrangą. 3 geriausiai pasirodę mokiniai pateks į superfinalą, kuris vyks Lenkijoje. Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti vertingais rėmėjų prizais.

Linkime sėkmės mūsų mokyklos mokiniui Edgarui Kubilui trečiame konkurso „Geriausias jaunasis automechanikas 2018“ etape!

Mokymo dalies administratorė Giedrė Samalienė