Print this page

DISKUSIJA ,,KAIP NAMIE“

Šiandien Lietuvoje gyvena beveik 40 000 žmonių, atvykusių iš įvairių, ne Europos Sąjungos, šalių. Remiantis sociologinių tyrimų rezultatais, didelė dalis Lietuvos gyventojų nenorėtų, kad jų kaimynas ar bendradarbis būtų užsienietis, tačiau vos keli iš jų pažįsta ar yra bendravę su jais. Būtent dėl žinių ir asmeninės patirties stokos kyla baimės.

Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras įgyvendina projektą ,,Lietuvos identitetas – tautų mozaika”, kurio metu organizuoja vietos bendruomenių diskusijas ,,Kaip namie" su Lietuvoje gyvenančiais, studijuojančiais ar dirbančiais trečiųjų (ne ES) šalių piliečiais.

Šia aktualia tema, 2018 m. kovo 8 d. nuo 9.00 -11.00 val. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje ir vyko diskusija. Aptarėme skirtingus požiūrius, stereotipus, kultūrinius skirtumus, kartu susipažinome su skirtingomis kultūromis, sužaidėm įdomų žaidimą.

Visi turėjome galimybę LCC tarptautinio universiteto trims užsieniečiams, atvykusiems iš Albanijos bei Afganistano, užduoti savo klausimus. Susitikime dalyvavo 30 mokyklos Mokinių tarybos narių. Diskusiją organizavo Verslo skyriaus vedėja Jurgita Petraitienė.

Diskusijos vedėjas - Ričardas Diržys, psichologas, žmogiškųjų santykių ir bendradarbiavimo konsultantas.