Print this page

SKAIČIUS "Pi"

2018 m. kovo 14 d. mūsų mokykloje vyko matematikos konkursas ,,Skaičius PI“, skirtas tarptautinei skaičiaus pi dienai paminėti. Ši diena pasirinkta dėl skaičiaus reikšmės – 3,14. Konkursą organizavo matematikos mokytoja Lina Valantinienė. Jame dalyvavo ir tarpusavyje varžėsi dešimt I-ojo kurso grupių komandų.

Konkurso vedėjos Severina Kryžiūtė (30 gr.) ir Inga Jūrevičiūtė (30 gr.), padedant Mamertui Gelžiniui ir Viliui Marauskui (48 gr.), supažindino dalyvius su skaičiumi pi: kuo šis skaičius ypatingas ir kodėl tiek daug dėmesio jam skiriama. Komandos turėjo įdėmiai klausytis, nes vėliau buvo pateiktos užduotys su skaičiumi „Pi“: „Blitz turnyro“ klausimai, matematikos užduotys, kūrybinė užduotis, dėlionė. Kiekvieną užduotį reikėjo atlikti per nurodytą laiką, užduotis vertino vertinimo komisija. Renginio metu dalyvius stebėjo ir tvarką prižiūrėjo Gintarė Jonušaitė (32 gr.), Erika Liaučiūtė (32 gr.) ir Modesta Bučmytė (32 gr.). Konkurso akimirkas užfiksavo Lina Jankauskaitė (30 gr.).

I-ąją vietą užėmė 46 gr., II-ąją vietą – 47 gr., III-ąją vietą – 45 gr. Mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugymui Loreta Maželienė nugalėtojus apdovanojo diplomais, o likusioms komandoms įteikė padėkos raštus. Reikia pastebėti, kad du mėnesius mokiniai rinko informaciją apie skaičių „Pi“, piešė ir kūrė plakatus. Iš geriausių darbų sudaryta piešinių ir plakatų paroda ,,Skaičius PI“. Po konkurso visi buvo kviečiami vaišintis „Pi“ pyragais.

Matematikos mokytoja metodininkė Lina Valantinienė