Print this page

MATEMATIKOS KONKURSAS ,,SKAIČIUS PI 2019‘‘

2019 m. kovo 14 d. mūsų mokykloje vyko matematikos konkursas ,,Skaičius PI“, skirtas tarptautinei skaičiaus pi dienai paminėti. Ši diena pasirinkta dėl skaičiaus reikšmės – 3,14. Konkursą organizavo matematikos mokytoja Lina Valantinienė. Jame dalyvavo ir tarpusavyje varžėsi aštuonios I-ojo kurso grupių komandos.

Konkurso vedėjai: Saulė Urbonaitė (68VRG18 grupė) ir Vilmantas Buivydas (62AM18MOD grupė), padedant Aurimui Kuskiui (62AM18MOD grupė), supažindino dalyvius su skaičiumi pi: kuo šis skaičius ypatingas ir kodėl tiek daug dėmesio jam skiriama. Komandos turėjo įdėmiai klausytis, nes vėliau buvo pateiktos užduotys su skaičiumi „Pi“: „Blitz turnyro“ klausimai, matematikos užduotys, kūrybinė užduotis, dėlionė. Kiekvieną užduotį reikėjo atlikti per nurodytą laiką, užduotis vertino vertinimo komisija. Renginio metu dalyvius stebėjo ir tvarką prižiūrėjo Monika Buivydaitė (66SEK18MOD grupė) ir Erlanda Macijauskaitė (66SEK18MOD grupė). Konkurso akimirkas užfiksavo Emanuelis Gospodarec (68VRG18 grupė).

I-ąją vietą užėmė 63AM18MOD grupė, II-ąją vietą – 67ŽP18MOD grupė, III-ąją vietą – 65AEĮR18MOD grupė. Mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Loreta Maželienė nugalėtojus apdovanojo diplomais, o likusioms komandoms įteikė padėkos raštus. Reikia pastebėti, kad prieš konkursą mokiniai rinko informaciją apie skaičių „Pi“, piešė ir kūrė plakatus. Iš geriausių darbų paruošta piešinių ir plakatų paroda -,,Skaičius PI“. Po konkurso visi buvo kviečiami vaišintis „Pi“ pyragais.

Matematikos mokytoja metodininkė Lina Valantinienė