Print this page

PASLAPTINGAS TEATRO PASAULIS

Minėdami artėjančią Tarptautinę teatro dieną 47SVO17, 49HK17, 51KK17MOD grupių mokiniai, lietuvių kalbos mokytojos Nida Akulevičienė, Jolanta Mankienė, Vitalija Milašienė ir profesijos mokytoja Vida Meilė vyko į Klaipėdos dramos teatre vykusią edukaciją „Paslaptingas teatro pasaulis“. Šios išvykos tikslas – išgirsti unikalią, XVIII a. siekiančią, pastato istoriją, susipažinti su rekonstruoto ir šiuo metu moderniausio Lietuvoje teatro galimybėmis. Edukacijos metu mokiniai ir juos lydinčios mokytojos turėjo išskirtinę galimybę praskleisti paslaptingą teatro širmą ir giliau pažvelgti į teatrą, kaip neišblėstantį kūrybos šaltinį, iš arti susipažinti su teatralų darbu.

Kiekvienam teatro lankytojui kasdien atveria duris Didžioji, Mažoji ir Kamerinės salės, tačiau užkulisiai lieka didele paslaptimi. Teatro administracijos darbuotoja atskleidė nematomą kultūros židinio pusę – siuvyklą, kostiumų, grimo kambarius, dekoracijų sandėlį, teatro muziejų. Edukacijos dalyviai susipažino su garsių teatro režisierių asmenybėmis, išgirdo rekomendacijas apie šiuo metu populiariausius spektaklius, apžiūrėjo teatre eksponuojamus meno kūrinius.

Linkėdami prasmingai paminėti artėjančią profesinę šventę edukacijos dalyviai išvyko namo, dalindamiesi maloniais įspūdžiais, vildamiesi ateityje apsilankyti įdomiame spektaklyje.