Print this page

MES PRISIMENAME!

"...prašau, padėk mums jausti nuolankumą ir pagarbą visam gyvenimui ir suvokti savo atsakomybę vienam už kitą, už mus pačius, už žemę ir visa kas gyva šioje ramybės ir harmonijos Visatoje"

Sausio 27-tarptautinė holokausto aukų atminties diena. Šią dieną 1945 metais buvo išlaisvinta Aušvico (Osvencimo) koncentracijos stovykla Lenkijoje. Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja 2005 metų lapkričio 1 dienos rezoliucija paskelbė sausio 27-ąją kasmetine Tarptautine holokausto aukų atminimo diena.

Mūsų mokykloje vyko istorijos ir lietuvių kalbos pamokos, skirtos holokausto aukoms atminti. Antro kurso mokiniai lietuvių kalbos pamokoje (lietuvių kalbos mokytoja metodininkė N. Akulevičienė) rašė rašinį "Ar lemta žmogui išlikti žmogumi prievartos pasaulyje", panaudodami O. Šimaitės ir B. Sruogos kūrybą bei biografijas. Istorijos pamokų metu (istorijos mokytoja metodininkė V. Mačienė) pirmo ir antro kurso mokiniai žiūrėjo  filmą „Rananos istorija" (Ranana – mergaitė, išgyvenusi holokaustą Lietuvoje), atsakinėjo į klausimus, vyko filmo  aptarimas, prisiminta holokausto bei žydų tautos istorija Lietuvoje, nagrinėti šaltiniai. Gimnazijos skyriaus pirmo aukšto stende skelbiama smulkesnė informacija apie tai, kaip buvo vykdomas holokaustas nacių okupuotoje Lietuvoje.