Print this page

ŽEMĖS DIENA

2021 m. kovo 19-27 dienomis Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos bendruomenė mini Pasaulinę Žemės dieną.  

Kovo 19 d. mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo Aplinkos ministerijos organizuotoje Žaliojoje pamokoje „Išsaugokime mūsų žemę“, kuriame sveikinimo žodį sakė Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius ir Aplinkos ministras Simonas Gentvilas. Žaliąją pamoką vedė žinomas ornitologas, gamtos fotografas ir aplinkos ministro patarėjas Marius Čepulis, kuris papasakojo „Apie „meilę“ gamtai. Kaip mes pasirenkame, ką mylėti ir saugoti, o ko nemėgti ir engti?“. O apie COVID-19 pandemijos poveikį aplinkai ir klimato kaitai įžvalgomis dalinosi VDU Žemės ūkio akademijos profesorė Laima Česonienė. 

Kovo 20 d. mokyklos bendruomenė sulaukė sveikinimo bei Pasaulinės Žemės dienos pristatymo, kurį paruošė geografijos mokytoja Reda Baliutavičienė. Mokyklos bendruomenei ne tik buvo priminta Pasaulinės Žemės dienos minėjimo prasmė bei pateiktos rekomendacijos kaip kiekvienas mūsų gali paminėti šią dieną net ir karantino sąlygomis. 

Kovo 22 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos I ir II kurso mokiniai turėjo galimybę dalyvauti viktorinoje, skirtoje Pasaulinę Žemės dieną paminėti, kurią Kahoot platformoje paruošė biologijos mokytoja Roberta Bulnytė kartu su fizikos mokytoja Ramute Jasulaitiene bei geografijos mokytoja Reda Baliutavičiene. Džiaugiamės visų dalyvavusių mokinių rezultatais ir sveikiname nugalėtojas: 4SEK20MOD Jukniūtę Gabrielę, 5VRG20MOD Vainauskaitę Evą, 6F20MOD Januškaitę Lauryną. 

Kovo 27 d. mokyklos bendruomenė bus kviečiama prisijungti prie Pasaulinės Žemės valandos minėjimo, kurios metu bus skatinama išjungti visus buitinius elektros prietaisus ir šviesą, tokiu būdu atkreipiant visuomenės dėmesį į Žemės resursų atsakingo naudojimo svarbą. Šios iniciatyvos koordinatorė tradiciškai bus biologijos mokytoja Roberta Bulnytė. 

Informaciją parengė 

Roberta Bulnytė 

Gimnazijos skyriaus vedėja, biologijos mokytoja 

 

ŽEMĖS DIENA 2021