Print this page

VILNIAUS UNIVERSITETO RESPUBLIKINĖ MATEMATIKOS MOKYTOJŲ KONFERENCIJA

2022 m. balandžio 29 d. matematikos mokytojai Lina Valantinienė ir Gediminas Kazėnas dalyvavo Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos (MIF) fakulteto organizuojamoje respublikinėje konferencijoje „Studijos ir mokslas VU Matematikos ir informatikos fakultete“, kuris vyko Palangoje. Šių metų seminaras išskirtinis – bendras paskaitas papildė atskiros sekcijos mokiniams ir mokytojams.

Pirmojoje dalyje buvo pristatomos atnaujintos MIF studijų programos. Fakulteto Dekanas prof. dr. Paulius Drungilas skaitė pranešimą apie dalumo požymius. Dalyvių smalsumą sužadino paskaita apie matematine logika pagrįstą dirbtinį intelektą.

Antroje dalyje mokiniams ir mokytojams paruoštos atskiros sesijos. Mokytojų laukė matematikos mokymo pristatymas mokyklose: matematinis samprotavimas, matematikos mokyklinė programa. Buvo kalbama apie matematikos mokytojų ruošimą, studijų programas, kvalifikacijos kėlimo modulius. Mokiniams paskaitas skaitė fakulteto dėstytojai apie tiesinę regresiją, mašininio mokymosi algoritmus. Po mokymų vyko protų mūšis, nugalėtojai buvo apdovanoti.