Print this page

ATVIRAS LIETUVOS KIRPĖJŲ IR KOSMETIKIŲ - KOSMETOLOGIŲ ČEMPIONATAS

2017 m. balandžio 7-9 d. Vilniuje, parodos „Pelenė 2017“ metu, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyko VIII Atviras Lietuvos kosmetikių – kosmetologių konkursas, kurį organizavo Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų asociacija ir Atviras Lietuvos kirpėjų čempionatas, organizuotas Lietuvos Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos. Konkurse ir čempionate dalyvavo profesionalūs kirpėjai bei šių amatų besimokantys mokiniai iš įvairių Lietuvos miestų.

VIII Atvirame Lietuvos kosmetikių – kosmetologių konkurse dalyvavo dvi mūsų mokyklos higieninės kosmetikos kosmetiko specialybės mokinės: Beatričė Žuolytė (III kursas, 3 gr., profesijos mokytoja Jurgita Galvonienė) ir Benita Vilčinskaitė (I kursas, 36 gr., profesijos mokytoja Dalia Mikutienė). Konkursas vyko dviem etapais. Mūsų merginos dalyvavo skirtinguose etapuose. Merginoms talkino III kurso, 3 gr.  mokinė Vaida Čepauskaitė ir I kurso, 36 gr. mokinė Simona Mikalauskaitė. Beatričė Žuolytė buvo apdovanota specialiu prizu „Už estetiką“. Prizo steigėjas -UAB „Mesoderma.

Atvirame Lietuvos kirpėjų čempionate mūsų mokyklą atstovavo trys kirpėjo specialybės mokinės: Judita Brežinskaitė (II kursas, 24 gr., profesijos mokytojos Vida Medelienė ir Marytė Grinkevičienė), Egidija Gestautaitė (III kursas, 5 gr., profesijos mokytoja Jurgita Šilevienė) ir Simona Trimailovaitė (I kursas, 37 gr., profesijos mokytojos Vida Medelienė).

Merginos dalyvavo įvairiose rungtyse. Moterų plaukų tekstūrizavimo rungtyje (cheminis šukavimas) Simona Trimailovaitė užėmė I-ą vietą ir buvo apdovanota taure bei diplomu. Fantazinės šukuosenos rungtyje Egidija Gestautaitė užėmė I-ą vietą ir buvo apdovanota taure bei diplomu. Vyrų komercinio stiliaus saloninio kirpimo ir sušukavimo rungtyje Judita  Brežinskaitė užėmė II-ą vietą ir buvo apdovanota taure bei diplomu.

Vizažistų rungtyje (dieninis ir vakarinis makiažas) dalyvavo šios higieninės kosmetikos kosmetiko specialybės mokinės: Rasita Stanislovaitytė (I kursas, 37 gr.) ir Sandra Vaičikauskaitė (III kursas, 2 gr.). Dieninio makiažo rungtyje Sandra Vaičikauskaitė užėmė V vietą ir buvo apdovanota diplomu. Mokines konkursui paruošė profesijos mokytoja Liana Savickienė.

 Pirmą kartą kirpėjų profesionalų fantazinės šukuosenos rungtyje dalyvavo profesijos mokytoja Jurgita Šilevienė (modelis – Eglė Šilevaitė) ir užėmė I-ą vietą bei buvo apdovanota aukso medaliu ir diplomu.

Nuoširdžiai dėkoju kirpėjo ir higieninės kosmetikos kosmetiko specialybės mokinėms ir jų profesijos mokytojoms: V. Medelienei, M. Grinkevičienei, J. Šilevienei, J. Galvonienei, D. Mikutienei ir L. Savickienei už profesionalų mokinių paruošimą ir dalyvavimą konkurse.

Už kantrybę ir pasiaukojimą dėkoju modeliams: Agnei Savickaitei ir Eglei Šilevaitei (merginos nesimoko mūsų mokykloje) ir Santai Astrauskaitei (20 gr.).

Sveikinu mokines Egidiją Gestautaitę, Simoną Trimailovaitę, Juditą Brežinskaitę bei profesijos mokytojas Jurgitą Šilevienę, Vidą Medelienę, Marytę Grinkevičienę, Jurgitą Galvonienę ir Lianą Savickienę pelniusias aukštus konkurso apdovanojimus.

Paslaugų skyriaus vedėja Aldona Grigaliūnienė