Print this page

ĮJUNGĖME ŽALIĄ ŠVIESĄ LIETUVIŲ KALBOS IR LITERATŪROS EGZAMINUI

2017 m. gegužės 3 dieną Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla sukvietė Klaipėdos miesto profesinių mokyklų 12 klasės mokinius į literatūrinių žinių patikrinimo renginį, literatūrinį šviesoforą - ,,Abituriente, įjunk žalią šviesą egzaminui“.

Literatūrinis renginys prasidėjo neįprastai. Klaipėdos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos ,,Viltis“ dramos būrelio ,,Drugelis“ nariai parodė spektaklį ,,Būrų gyvenimas pagal Kristijono Donelaičio poemą ,,Metai“. Spektaklio režisierė Laura Šakurskytė-Žilinskienė dar prieš pasirodymą visus žiūrovus privertė susimąstyti, kokie iš tiesų esame laimingi, būdami sveiki ir neturėdami fizinės ar protinės negalios. Nematantys, sunkiai judantys ir turintys protinę negalią aktoriai įrodė, jog gyvenime nėra neįmanomų dalykų.

Literatūrinių žinių patikrinime dalyvavo Klaipėdos turizmo mokyklos mokinių komanda ,,Fabula“, VšĮ Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokyklos mokinių komanda ,,Žodžio skambesys“ bei Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos mokinių komanda ,,Pavasario balsai“. Komandoms užduotys buvo išdėstytos šviesoforo spalvomis: raudona spalva – komandos turėjo nurodyti duotų tekstų ištraukų autorius ir kūrinių pavadinimus; geltona spalva – viktorina, žalia spalva – duotajame tekste apie 11-12 klasių literatūros autorius ir kūrinius reikėjo įrašyti praleistus žodžius. Komandoms užduotys nebuvo lengvos, tačiau laimėjimai džiuginantys:

1 vieta – Klaipėdos turizmo mokyklos mokinių komanda

2 vieta – Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos komanda

3 vieta – VšĮ Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokinių komanda.

Sveikiname visus, įjungusius tą išsvajotą žalią šviesą lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminui. Nuoširdžiai dėkojame visai mokyklos bendruomenei, kuri beatodairiškai padėjo. Ačiū mokyklos šokių būreliui ir jo vadovei Gitanai Puzinienei, jog savo šokiais sukūrė nuotaikingą atmosferą. Ačiū mokiniams, kurie atstovavo mūsų mokyklą: Gabrielė Einikaitė, Erika Pakalniškytė, Auksė Stonkevičiūtė ir Haroldas Balsys. Ir ačiū visiems, kurie ne tik žiūrėjo, bet ir matė, jautė, vertino.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Sonata Grigienė ir Toma Arcišauskaitė-Lukošienė