Print this page

DIPLOMŲ ĮTEIKIMO ŠVENTĖ

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos absolventai, prieš 3 metus pradėję kelionę mokykloje, šį birželį įveikė sudėtingą savo gyvenimo etapą. Šiandien jų rankose - rūpesčių, sunkumų, na ir žinoma, pažinimo džiaugsmo, atkaklumo, darbštumo ir meilės gyvenimui įrodymas – Profesinio mokymo diplomas.

Didžiausia Vakarų Lietuvos regiono profesinio mokymo įstaiga šiais metais į gyvenimą išleido net 19 grupių - 336 diplomuotus specialistus, kurie įsilies į Lietuvos aukštųjų mokyklų, kolegijų studentų gretas arba kvalifikuotais specialistais papildys autoservisų, grožio salonų, verslo įmonių kolektyvus. 11-kai absolventų už labai gerą mokymąsi buvo įteikti Profesinio mokymo diplomai su pagyrimu. Net 57-ių diplomantų žinios Asmens įgytų kompetencijų vertinimo egzaminų metu buvo įvertintos aukščiausiais pažymiais. Skyrių vedėjai Padėkos raštais apdovanojo mokinius, užėmusius prizine vietas ir garsinusius mokyklos vardą tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose bei projektuose, aktyviai dalyvavusius mokyklos renginiuoseir bendruomenės gyvenime.

Mokyklos direktorius Valentinas Radavičius bei kalbėję skyrių vedėjai ir grupių auklėtojai linkėjo absolventams gero skrydžio, sėkmės toliau siekiant asmeninės karjeros, tobulinant savo profesinius įgūdžius, kvietė aplankyti mokyklą bei mokytojus ir gyvenime vadovautis kinų patarle, kuri sako, jog „Išsilavinimas tai turtas, kuris bus su tavimi, kad ir kur tu bebūtum“.

Į gyvenimą eikit idėjų keliais:
Nusisukę nuo blogio žiūrėkit į šviesą.
Laimės rankos kasdien apkabinti ateis
Ir lydės Mūsų širdys amžinai Jus į tiesą.

Neužmirškit dainos — ją dainuoja viltis —
Ir pavargę kely niekada nesuklupkit.
Lai virš žemės plasnoja Laimės paukštės širdis…
Jūs Žmogaus didžio vardo nuolatos verti būkit.

Tad, Mieli Absolventai, tegu prasmingi bus Jūsų darbai, ilgi ir gražūs Jūsų keliai, turtingas Jūsų buvimas čia, šioje žemėje ir viskas tegu bus Jums didžiausia dovana. Viskas: nuo rasos lašo iki žvaigždės, nuo laukų ramunės iki Aukščiausiojo lemties. Gero skrydžio Jums brangieji!

Bibliotekos vedėja Zita Vaitiekūnienė