Erasmus+ „Patirtis Europoje“ Nr. 2018-1-LT01-KA116-046631.

2018 – 2019 metais Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla vykdė Erasmus+ programos mobilumo projektą „Patirtis Europoje“ Nr. 2018-1-LT01-KA116-046631.

Projekto metu buvo įgyvendinti 5 mobilumai – 2 mokinių ir 3 darbuotojų. Mokinių mobilumai buvo skirti besimokantiems Automobilių kėbulų remontinkų, Suvirintojų, JAVA programuotojų bei Žiniatinklio programuotojų mokymo programų. Darbuotpjų mobilumai buvo skirti Kirpėjo, Higienos kosmetiko kosmetikos mokymo programų mokytojams bei administracijos darbuotojams.

Mokinių mobilumai vyko Lenkijos Nowy Sazc mieste (priimanti organizacija Grybow miesto organizacija „Centrum Wspierania Szkół- Europejskie Programy Edukacyjne Tomasz Walicki Sp.z.o.o“) bei Lenkijos Bialystok mieste (priimanti organizacijas „Perfect project“). Abiejuose mobilumuose dalyvavo 16 mokinių, kartu su lydinčiais mokytojais. Stažuočių metu mokiniai, atliko mobilumo programoje numatytas užduotis, susipažino su automobilių remonto bei IT technologijų specifika šiose šalyse.

Kirpėjų ir Higienos kosmetikų mokytojų stažuotė vyko Maltoje, priimanti organizacija “Training to Malta”. Administracijos darbuotojų stažuotės vyko Italijoje, Milano mieste (priimanti organizacija “Europe for all”) ir Ispanijoje, Malagos mieste (priimanti organizacija “Tribeka”). Iš viso mobilumuose dalyvavo 15 darbuotojų. Darbuotojams mobilumų metu šiose šalyse buvo organizuoti vizitai į profesinio rengimo centrus, įvairias įmones. Mobilumų dalyviai susipažino su profesinio mokymo organizavimu, mokymo programomis, mokinių praktikos atlikimu, dalyvavo pamokose, stebėjo savo kolegų darbą.

Grįžę iš vizitų visi dalyviai sklaidos renginiuose pasidalino įgyta patirtimi su savo bendradarbiais, bendramoksliais. Projekto dalyvių įgyta patirtis ir žinios bei surinkta medžiaga bus naudojamos tobulinant mokymo procesą bei mokyklos valdymą.