Naujienos pagal datą: Sausio 2018
Trečiadienis, 31 Sausio 2018 15:07

KNYGOS KLAIPĖDIEČIAMS

 „Knygos – minties laivai, plaukiojantys laiko bangomis ir rūpestingai gabenantys savo brangų krovinį iš kartos į kartą“ - anglų istorikas ir mąstytojas Francis Bekonas. Tai, kas tau yra pamiršta ir sena, kitam gali atrodyti senai ieškotas lobis. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla prisideda prie I. Simonaitytė bibliotekos kvietimo dalytis perskaitytų knygų lobiais. Mokyklos bibliotekos nurašytas, ugdymo programų nebeatitinkančias, bet dar įdomias knygas dovanojame Klaipėdos miesto gyventojams. Mokiniai su dideliu noru platina šias knygas ir pildo autobusų stotelėse esančias knygų mainų lentynas.

Bibliotekos vedėja Zita Vaitiekūnienė

Paskelbta Mokiniams

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Variklinių transporto priemonių, laivų ir orlaivių profesinio mokymo metodinė komisija, Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras kartu su UAB „Inter Cars Lietuva“ surengė mokinių, kurie mokosi pagal automobilių mechaniko ir automobilių elektromechaniko mokymo programas, profesinio meistriškumo konkursą „Geriausias jaunasis automechanikas 2018“.

Įmonė UAB „Inter Cars Lietuva“ šiame konkurse dalyvauja ne tik kaip organizatorius, bet ir kaip generalinis rėmėjas. Šiame konkurse mokiniai turi galimybę pasitikrinti teorines bei praktines žinias, bendraudami su konkurso rengėjais ir kitų profesinių mokyklų atstovais įgyti naujų įgūdžių.

Šis konkursas vykta trimis etapais.

Pirmasis konkurso etapas  įvyko 2018 m. sausio 16 d. kiekvienoje konkurse dalyvaujančioje profesinio mokymo įstaigoje. Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje rungėsi dvidešimt šeši Automobilinkų skyriaus mokiniai iš  9AM15, 10AM15, 12AEM15, 13AEM15, 34AM16, 35AEM16, 53AM17, 54AEĮR17 grupių. Du mokiniai, geriausiai atsakę į klausimus, pateko į antrąjį konkurso etapą – tai Vytautas Šiukšta, surinkęs 81 taškus ir Edgaras Kubilas, surinkęs 80 taškų.

Trečioje vietoje liko Mantas Šimkus, surinkęs 73 taškus, ketvirtoje – Dovydas Šukys, surinkęs 70 taškų ir penktoje – Raimondas Virkietis, surinkęs 66 taškus.

Antrasis etapas (teorinė dalis) vyko 2018 m. sausio 25 d. Klaipėdos paslaugų ir verslo  mokyklos Variklinių transporto priemonių sektorinio praktinio mokymo centro dirbtuvėse. Šiame etape mokyklą atstovavo Edgaras Kubilas ir Vytautas Šiukšta. Etapą laimėjo 35 gr. Mokinys Edgaras Kubilas.

Trečiasis etapas (praktinė dalis) vyks 2018 m. vasario 8-9 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ .

Aštuoni geriausiai II etapo testą išsprendę mokiniai turės atlikti praktines užduotis. Jos bus vykdomos realioje darbo vietoje, naudojant šiuolaikinę technologinę įrangą. 3 geriausiai pasirodę mokiniai pateks į superfinalą, kuris vyks Lenkijoje. Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti vertingais rėmėjų prizais.

Linkime sėkmės mūsų mokyklos mokiniui Edgarui Kubilui trečiame konkurso „Geriausias jaunasis automechanikas 2018“ etape!

Mokymo dalies administratorė Giedrė Samalienė

Paskelbta Mokiniams
Antradienis, 16 Sausio 2018 09:17

KALĖDINIŲ VITRINŲ KONKURSAS

Jau kelinti metai iš eilės bendrabučio 5-ame aukšte gyvenantys mokiniai bei aukšto auklėtoja  M. Stankienė dalyvauja „Vakarų ekspreso " ir Klaipėdos miesto Savivaldybės surengtame Kalėdinių  vitrinų konkurse. Smagu, kad puoselėjama tradicija surengti konkursą, kuris suteikia aplinkiniams  dvasinį pakylėjimą. Ši iniciatyva suteikia galimybę klaipėdiečiams papuošti savo mokyklų, įstaigų ir organizacijų vitrinas bei langus ir pažvelgti, kaip įtakojamas Kalėdinių tradicijų keičiasi  miestas. Džiugu, kad prie Kalėdinio šurmulio ir šios iniciatyvos prisideda ir mūsų mokyklos bendrabučio gyventojai.

Sausio 12 d. Kalėdinio vitrinų konkurso nugalėtojai ir paskatinamųjų prizų laimėtojai, „Vakarų ekspreso" redaktorius bei konkurso komisijos nariai buvo pakviesti į Klaipėdos miesto savivaldybę, kur miesto meras Vytautas Grubliauskas apdovanojo dalyvavusius konkurse. Džiugu, kad buvome pastebėti ir įvertinti.

Bendrabučio auklėtoja Marija Stankienė

http://www.ve.lt/konkursai/kalediniu-vitrinu-konkursas1/  

Paskelbta Mokiniams
Pirmadienis, 15 Sausio 2018 08:33

SUDOKU KONKURSAS

„Išmintingas ne tas, kuris daug žino, o tas, kurio žinios naudingos“

(Eschilas)

2017 m. lapkričio 29 d. mokykloje vyko SUDOKU konkursas, kurio tikslas - lavinti mokinių loginį mąstymą, matematinį išprusimą, plėsti akiratį, skatinti mokinius domėtis papildoma veikla. Konkursą organizavo matematikos mokytoja Lina Valantinienė. Konkurse dalyvavo 28-uoni I ir II kurso mokiniai. Geriausius rezultatus pademonstravo šie mokiniai: I vieta - 27 gr. NAVARDAUSKAS MODESTAS, II vieta - 31 gr. ORLOVAITĖ IVETA, III vieta - 32 gr. BUDRECKYTĖ DONATA. Nugalėtojai apdovanoti diplomais ir dovanėlėmis, o dalyviai - padėkos raštais.

Gruodžio 12 d. Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centre vyko Klaipėdos miesto profesinių mokyklų mokinių konkursas ,,SUDOKU 2017’’, kuriame varžėsi 17-ka mokinių. Mūsų mokyklą atstovavo šie mokiniai: III vieta - 32 gr. BUDRECKYTĖ DONATA, IV vieta - 46 gr. RAMŪNAS LUKOŠEVIČIUS, VI vieta - 27 gr. MODESTAS NAVARDAUSKAS.

Sveikiname nugalėtojus ir dėkojame visiems dalyvavusiems. 

Matematikos mokytoja Lina Valantinienė

 

Paskelbta Mokiniams
Pirmadienis, 15 Sausio 2018 08:21

ATMINTIS GYVA, NES LIUDIJA

Laisvės gynėjų dieną paminėjome visuotine pilietiškumo akcija „Atmintis gyva, nes liudija". 8 val. ryto mokyklos kabinetuose užgęso šviesa, visi ant palangių uždegėme atminties žvakutes ir tylos minute pagerbėme žuvusiuosius tą lemtingąją Sausio 13-ąją. Prisiminėme akimirkas, kai tauta atsilaikė prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją, bandymą jėga įvykdyti karinį perversmą ir apgynė atkurtos valstybės nepriklausomybę. „Įdomioji istorija" būrelio nariai pravedė apklausą tema „Kas tau yra LAISVĖ?". Iš užrašytų minčių sukūrėme plakatą, kurį galima pamatyti Verslo skyriaus skelbimų lentoje. Ačiū visiems, prisijungusiems prie pilietiškumo akcijos.

Violeta Mačienė, istorijos mokytoja metodininkė

Pilietiškumo akcijos iniciatoriai-Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti.

 https://www.komisija.lt/renginiai/atmintis-gyva-nes-liudija/

Paskelbta Mokiniams